Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / СДВР издирва 56-годи...
СДВР издирва 56-годишния Росен Ангелов за убийството в Нови Искър

СДВР издирва 56-годишния Росен Ангелов за убийството в Нови ИскърЗа общодържавно издирване е обявен 56-годишният Росен Желев Ангелов, обявиха от Столичната полиция. Той се издирва във връзка с тежкото престъпление в Нови Искър. Органите на реда апелират хората, които имат информация за местонахождението на издирвания, да подадат сигнали на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР при гарантирана анонимност.

Има вероятност той да е въоръжен и опасен, предупреждават от СДВР.

На 2 януари в дома на семейството в Нови Искър бяха открити телата на петима души - Неделчо Юнаков, на неговия син Георги (20 г.), на дъщерята на Кети Кюхова (жена на Неделчо Юнаков от втори брак) - Нанси (16 г.), на приятеля на момичето (18 г.) и нейната баба по майчина линия (72 г.). Всичките те са били застреляни с множество изстрели в къщата им, открито е и кучето им – също застреляно.

Росен Ангелов наскоро се е завърнал от чужбина, като за него се знае, че е добър планинар, предаде БГНЕС. Днес в гората над Нови Искър бе проведено претърсване с металотърсачи, като в акцията се включиха екипи на специализираните полицейски части, хеликоптер и тежки машини, предадоха на място репортерите на „По света и у нас“.

Убийство по ревност е една от версиите за шесторното убийство в Нови Искър

Убийство по ревност е една от версиите за шесторното убийство в Нови Искър

Специализирана полицейска акция в Луково след жестокото убийство в Нови Искър. Униформените са по следите на извършителя на шесторното убийство...

 

Източник: http://news.bnt.bg/ 

 

*****

 

Убийство по ревност е една от версиите за шесторното убийство в Нови Искър

Специализирана полицейска акция в Луково след жестокото убийство в Нови Искър. Униформените са по следите на извършителя на шесторното убийство, като става дума за 56-годишния Росен Ангелов.

Една от версиите за убийството е ревност, но засега нито една от тях не е потвърдена. 

Акцията продължава вече 13 часа, предаде репортерът на БНТ Милена Кирова от с. Луково. Версия след версия се появяват след жестокото убийство в Нови Искър - повечето плод на разкази на съседи и анонимни интернет потребители, но нищо от това не беше официално.

Убийство от ревност към Кети е поредната хипотеза, която се появи във връзка с жестокия разстрел в Нови Искър. От СДВР обявиха, че във връзка с тежкото деяние издирват 56-годишен мъж на име Росен Ангелов стои зад тежкото деяние. Мъжът имал криминално минало - лежал в затвора за изнасилване и блудства.

Остава и версията за бизнеса на Неделчо за източване на ДДС - бизнес, който може да му е гарантирал врагове. Оръжието на убийствата все още не е открито. Убиецът и неговите мотиви - също.

Друга версия е, че в новогодишната нощ Неделчо е претърпял леко пътнотранспортно произшествие, заради което е разменил реплики с другия мъж, който се оказва и единият от заподозрените.

Засега нито една от версиите не е потвърдена. По информация на „По света и у нас“ се очаква от МВР скоро да разпространят снимка на заподозрения.

По-рано днес се срещнахме с майката и бабата на убития Боби. Вижте какво казаха те ппед камерата на БНТ.

© БНТ

Село Луково е на около 14 километра от Нови Искър. Спецполицаи от отряд „Кобра“, жандармерия, униформени с кучета и вертолет часове наред претърсват района - така протича спецакцията на третия ден след жестокото убийство. Полицаите спират всяка кола - проверяват документите на шофьорите и какво се превозва в багажника.

И докато разследващите работят, едно семейство скърби за загубата на Боби.

Стефана Елисаветова, майка на убития Боби: Детето тази година трябваше да е абитуриент, да завърши. Няма го вече.

Едно променено намерение и един погубен живот. Три седмици преди кървавата новогодишна нощ Боби решил да празнува със съученици.

Корнелия Цвеева, баба на убития Боби: Обаче в последния момент майка ѝ, сигурно на Нанси, сигурно не я пуска. И решава да бъде с нея и такъв му бил късметът.

Стефана чула сина за последно в 18:30 на 31 декември. Разбрали се - да се говорят отново в полунощ, да си честитят. Разговор, който така и не се състоял.

Стефана Елисаветова, майка на убития Боби: Започнах аз да го търся в 12:05. Телефонът ми даваше свободен сигнал, при което все едно някой ми затваря. както даваше свободно започна да дава заето. После майка ми му звънна и телефонът му беше изключен.

Според майката на Боби, той е станал случайна жертва.

Стефана Елисаветова, майка на убития Боби: Обект са били Кети и мъжът ѝ - това съм абсолютно сигурна. Трите деца са невинни жертви, просто са били на неподходящото време в неподходящия момент.

Правосъдие и възмездие за убиеца - това е желанието на почернената майка.

 

Източник: http://news.bnt.bg/

 

 

 

 47705