Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Сестра Мая Илиева: И...
Сестра Мая Илиева: Имахме натиск от кмет и директор във Враца

Сестра Мая Илиева: Имахме натиск от кмет и директор във ВрацаКметът на Враца Калин Каменов, както и директорът на МБАЛ „Христо Ботев” Евгени Любенов са оказвали натиск над протестиращите медсестри, каза пред Фрогнюз Мая Илиева, организатор на протеста на медицинските работници. Тя уточни, че това се е случило на 21 март.

За днешния протест негодуващите лекари и сестри след обещание за лична среща с Калин Каменов са получили разрешение да изразяват открито недоволството си от липсата на реформа в системата.

 

Под натиск е бил и персоналът и на други болници. Така например в столичната „Токуда” медицинските сестри са били заплашвани с дисциплинарно наказание, ако станат част от мероприятието на Мая Илиева, която работи там. Днес в 14 часа работещите в болницата са подкрепили колегите си в цялата страна и засега няма оплаквания за възпрепятстване на тяхното участие.

 

Спрямо Мая Илиева не са прилагани „специални мерки”, тъй като своето недоволство изразява по време на отпуск.

 

"На 8 април имаме среща със здравния министър Кирил Ананиев. Тогава ще разберем дали исканията ни са чути", посочва Мая Илиева.

 

Тя днес е сред протестиращите във Враца. Нейният пример е последван от колегите й в цялата страна.

 

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Протестът на медицинските сестри - манифест на продънената социална политика (ОБНОВЕН)

Медицински сестри от болницата в Добрич подадоха оставка

Какво здравеопазване, когато цялата ни държава е болна?! Плащаш или гърмиш! Но дори и когато плащаш... пак може да умреш

Протести, напрежение, затворени отделения: защо здравната система дава на късо?

 


95121