Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Сетиха се! >> ОП иск...
Сетиха се! >> ОП искат отнемане в полза на държавата на чужди дарения за вероизповеданията

Сетиха се! >> ОП искат отнемане в полза на държавата на чужди дарения за вероизповеданията11 депутати от Обединените патриоти внесоха свое предложени за нови промени в Закона за вероизповеданията. Те искат вероизповеданията да нямат право да получават за едно и също държавна субсидия и дарение, да се води регистър на всички дарения, нарушенията на тези норми да подлежат на глоба, а дареното да се отнема в полза на държавата.

Патриотите, начело с Искрен Веселинов, внесоха своите предложения за поправки в Закона за вероизповеданията. Те предлагат два нови параграфа, като единият е с редица ограничения за получаването на дарения от вероизповеданията в България, а вторият за съответните глоби при нарушаване на тези рестрикции. 

Според ОП не трябва де се допуска дарение от чужди държави или чуждестранни граждани за дейности, които се финансират от предоставената държавна субсидия. Вероизповеданията, на които е предоставена държавна субсидия, трябва могат да получават дарения за дейността си само и единствено от „източници на доходи в Република България“. Образователните структури на вероизповеданията също да се финансират само от български държавни и общински институции или ЕС. За всички дарения да бъде информирана Дирекция „Вероизповедания“.  Глобите, които предлагат патриотите са между 5 000 и 40 000 лева, а придобитото в нарушение на тези условия да се отнема в полза на държавата. 

Днес е последния ден, в който депутатите имат възможност да предлагат промени и поправки след първото четене на Закона за вероизповеданията. Преди два дни ГЕРБ обявиха, че ще предложат разсрочване на задълженията на мюфтийството, вместо първоначалното им искане за пълно опрощаване. Очаква се да стане ясно за какво точно разсрочване като време и начин предлагат управляващите. 

Припомняме, че до преди обявата на ГЕРБ единствено един депутат от „Воля“ беше предложил изцяло да бъде премахнат параграфа,  чрез който се опрощават всички неизплатени задължения към държавата на вероизповеданията. Както стана известно мюсюлманското изповедание има дългове за над 8 милиона лева.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/novini/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Заблуда! >> Сделката ГЕРБ-ДПС се прероди... и чрез двупетилетен срок стана все едно опрощаване! >>>

Слави Трифонов: Уважаеми зрители, не мислите ли, че ни стрижат като овце.., а ние просто си седим и блеем?

Безсрамието и наглостта - еталон на ГЕРБ! >> Цветанов: Предлагаме не амнистиране на дълговете на вероизповеданията, а отсрочване

Религия цена няма! Да, ама не! Кончето е... кобилка, госпожа! Или как ГЕРБ продаде всичко, дори и себе си продаде на ДПС!

СКАНДАЛЪТ НА ДЕНЯ: Бойко Борисов предаде българските интереси..., стана окончателно заложник на ДПС! ВИЖТЕ всичко по темата ТУК >>

Увеличете дюнерите! Спешно!

 

 


 

 

 


92919