Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Шесто убийство на жу...
Шесто убийство на журналист в Мексико

Шесто убийство на журналист в МексикоНорма Сарабия е била кореспондент на вестник „Tabasco HOY“ 15 години и последно е работила за други медии в щата Табаско, пише вестникът в репортажа си за смъртта ѝ. Тя е убита във вторник в югоизточната част на Мексико. Сарабия е шестият журналист, убит тази година в Мексико, съобщава АФП.

Мексико е една от най-опасните държави в света за репортери: повече от 100 са убити тук от 2000 г. насам на фона на вълна от насилие, свързана с трафик на наркотици и политическа корупция, съобщава БНТ. Огромно мнозинство от тези убийства остават ненаказани.

 

Репортери без граници класират страната като третата най-опасна в света за пресата, след разкъсваните от войната Афганистан и Сирия.

 

През май разследващият журналист Франсиско Ромеро бе убит в курортен град по карибското крайбрежие на Мексико след като бе заплашван. Ромеро, който бе включен в програмата за защита на мексиканското правителство за журналисти и активисти за човешки права, бе намерен мъртъв в локва кръв в родния му град Плая дел Кармен.

 

 

Източник:https://frognews.bg/


102671