Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Шествие с жълти жилетки и молебен в Перник заради водния режим

Шествие с жълти жилетки и молебен в Перник заради водния режим



Гражданско шествие и молебен за дъждове организират перничани днес заради въведения на 18 ноември воден режим в общината. Организаторите призоваха участниците да носят жълти жилетки.

Събитието ще започне в 12:30 ч, когато хората се събират пред сградата на Съдебната палата. После ще продължат по улица "Търговска" към площад "Кракра Пернишки". Там ще бъдат огласени техните искания и ще има изявления пред медиите. Част от исканията са съд и присъди за отговорните за кризата и осигуряване на алтернативен източник за водоснабдяване на града.

В 13:30 ч в храм "Свети иван Рилски" ще бъде отслужен молебен.

Събитието е организирано от Инициативен комитет "Спаси Перник" заради задълбочаващата се криза в общината. В момента градът и селата около него са на двуразов воден режим, като часовете на подаване на водата бяха намалени от средата на декември.

Междувременно недоволството не стихва и заради усещането, че няма ясен отговор на въпроса кой е виновен за водната криза и изпразването на язовир "Студена". Макар първоначалното заключение на прокуратурата в Перник да бе, че отговорни за кризата са двама министри - Нено Димов и Петя Аврамова, само преди два дни бе обявено, че разследваните са други - общинската и областната администрация в Перник и местното ВиК дружество. И двете разследвания са под специалния надзор на новия главен прокурор Иван Гешев. От прокуратурата не коментираха защо е отпаднало първоначалното заключение за двамата министри.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://offnews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:
Борисов: От 52-ра година не е пипано нищо в Перник. Оказа се, че в пещерите има вода

Кой лъже повече, Лили или Бойко?! >> Преди 3 години ГЕРБ обеща Перник да има вода без ограничения

Бедственото положение в Перник се удължава с още 30 дни от днес

Главният прокурор взе под спецнадзор водната криза в Перник

Удължиха бедственото положение в Перник

Извън хвалбите на властта >> Перник: вода няма, Струма - отровена

Ами за какво?! >> Здравният министър: Не можем да говорим за епидемия от   в Перник

Отчитане на дейност » Главсекът на МВР Ивайло Иванов е командирован в Перник

Ще понесе ли някой отговорност за прикриване на безхаберието... >> Борисов яхна джипа и най-после стигна до Перник и кризата с водата /ВИДЕО/

Трима със съмнения за   са приети в болницата в Перник


119361