Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Шоково! >> КЕВР: Ток...
Шоково! >> КЕВР: Токът скача с инфлацията – с около 3,5% от юли

Шоково! >> КЕВР: Токът скача с инфлацията – с около 3,5% от юлиЦената на тока от юли ще се увеличи в рамките на инфлацията – около 3,5%. Това заяви председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов, предаде БГНЕС.

 

Ако искаме да удовлетворим всички условия на трите ЕРП-та (ЧЕЗ, ЕВН, Енерго Про), цената на тока би следвало да скочи с 50 – 60%, а КЕВР това няма да го допусне, заяви още Иванов.

 

Днес КЕВР обсъжда новата цена на тока за бита от 1 юли. На заседанието присъства и омбудсманът Мая Манолова, която заяви, че е недоволна от решението, заседанието да се провежда без присъствието на граждани.

 

Предложението на регулатора е цената на тока за бита да се увеличи с 3.48%. Според постъпилите искания на трите електроразпределителни компании, токът за клиентите на ЧЕЗ ще поскъпне с 3,46%, за ЕВН – 3,59%, Енерго Про – 3,38%.

 

Преди дни стана ясно, че КЕВР предлага също средно увеличение с 4,5% на парното и топлата вода за цялата страна. Най-голямо увеличение на цените се очаква в Разград – 17,53%, Габрово – 12,53%, в София увеличението ще бъде 4,3%. Намаление на цената се планира единствено за сливенската топлофикация. Окончателно решение ще се вземе в края на юни отново след обществено обсъждане.

 

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:http://epicenter.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Мая Манолова: Повишенията на парното, тока и водата са необосновани и нечестни

Гавра от КЕВР: Ток, парно и топла вода поскъпват заради международни причини

Георги Христов, експерт на Движение „ДНЕС“: Понятието „сградна инсталация“ продължава да е параван за злоупотреби101666