Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Ще има ли оставки?* ...
Ще има ли оставки?* >> Тази вечер в 22 часа: Борисов отговаря на скандалното видео за къщата в Барселона

Ще има ли оставки?* >> Тази вечер в 22 часа: Борисов отговаря на скандалното видео за къщата в БарселонаЛюбопитен анонс за извънредно издание на предаването на Сашо Диков "ЕвродикоФ" по телевизия "Евроком" бе анонсиран за 22 часа тази вечер.

Подканата към зрителите гласи "Скандалното видео "Да спрем разграбването на България" - Какво отговори Бойко Борисов".

Въпросното видео е изключително любопитно. То има всички атрибути на задълбочено журналистическо разследване, изобилства от информация, уличаваща голям брой лица, намесено е и името на премиера на България. Проверката на фактите, водещи към къща в престижен квартал на Барселона за 3 милиона евро, която уж била собственост на Мис Бикини 2006 Борислава Йовчева, обаче не е лека задача. Има и намек за височайше бащинство на 6-годишното дете на манекенката без нито ден трудов стаж.

Материалът няма упоменат автор, а видеото се появява в новосъздадена Фейсбук група "Да спрем разграбването на България", трупаща лавинообразно популярност в последните дни.

Днес следобед OFFNews, както и редица други медии, получиха голям брой документи от Испания и Кипър, които според неназования подател доказват всички твърдения в скандалното видео. В момента се опитваме да проверим достоверността им.

"С тези документи проследяваме произхода на парите, прехвърлени във фирмите на Мис Бикини 2006, Борислава Георгиева Йовчева в Барселона. В двете фирми, регистрирани на адреса на придобитата къща на ул. Францеск Ривалта 8, има активи за близо 5 млн. евро. И двете фирми нямат реална дейност. Интересното е кой осигурява тези пари? Вижте документите и всички корупционни връзки, които стоят зад тях!", пише в писмото, към което са приложени документите, получено от имейл адрес da.sprem.razgrabvaneto@email.tg

OFFNews не споделя скандалното видео с твърдото убеждение, че твърденията в него са изключително сериозни и би трябвало да бъдат категорично доказани, преди да бъдат тиражирани. Още повече, че подобен скандал има пълен потенциал да предизвика правителствена криза.

Всеки, който обаче иска да го види, може да го стори на страницата "Да спрем разграбването на България" във Фейсбук.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://offnews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

"Къщата в Барселона" и "манекенката в нея" пак подгониха Бойко Борисов

В Румъния понижават цените, а у нас властта Борисова ни убива с тока, водата, парното...!

Борисов "оцеля". Задругата ГЕРБ-БСП продължава играта. Докога? (ОБНОВЕН)

Бойко гледа мач! Другото не го интересува.

Да свалим техните маски!69023