Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Ще има ли сериозни политически последици след „Апартамент гейт” ? (ОБЗОР)

Ще има ли сериозни политически последици след „Апартамент гейт” ? (ОБЗОР)Нови реакции по скандала в ГЕРБ и БСП

Скандалът с евтините апартаменти на хора от властта може да има сериозни политически последици, според вицепремиера Томислав Дончев. Той призова Цветан Цветанов да даде повече информация за отношенията му със строителната фирма.

 

 

А Елена Йончева от БСП поиска Цветанов да се оттегли от политиката.

За първи път от ГЕРБ поискаха Цветан Цветанов да проговори за връзките с фирмата "Артекс", от която е купил евтино луксозното си жилище.

Пред БНР вицепремиерът Томислав Дончев каза, че е редно Цветанов да даде повече информация, включително по отношение на последния укор - отношения с фирмата, проверявана ли е, защо е проверявана, връзка или липса на връзка между едното и другото.

 

 

В коментара на Томислав Дончев се казва още, че скандалът с апартаментите има потенциал да нанесе щети, особено в предизборна ситуация, и това би могло да предизвика по-неприятен политически резонанс, който да застраши правителството.

В предаването "Тази неделя" бившият депутат от БСП Славчо Велков разкри, че Цветанов е изпратил сигнал до столичната община проверка на "Артекс", но само четири дни по-късно е сключил сделката за апартамента.

 

Снимка: Ладислав Цветков

 

БСП призоваха Цветан Цветанов да се оттегли от политиката.

„Ние настояваме не само за оставка на Цветан Цветанов, а и неговото напускане на политика. Проблемът е не само с апартаментите на властта, а и с лобистските закони, които се приемат са 72% от всички закони. Борисов трябва да коментира доклада на ЕС в който се казва, че 2/3 от сигналите за съмнителни сделки на видни политически личности не се разследват”, каза Елена Йончева. 

 

 

Според лидера на НФСБ - Валери Симеонов, обвинението към Цветан Цветанов е неаргументирано и никой не може да му държи сметка за имотна сделка.

 

 

Междувременно във Фейсбук беше създадена група за четене на псалм 91- религиозният текст, изписан върху фасадата на кооперацията, в която Цветан Цветанов има апартамент, но никой не дойде пред блока в столичния квартал „Изток”.

Хората обаче си правят селфита за социалните мрежи пред сградата.

 

 

Източник: https://btvnovinite.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Борисов неадекватно бесен и нагъл, спасява себе си и властта: Те ще ми говорят за апартаменти...!

СКАНДАЛЪТ НА ДЕНЯ >> Цветанов, Цецка & сие, подайте оставка! Сметките с апартаментите не излизат. ВИЖТЕ всичко по темата ТУК >>

Жертвата на една Цецка не стига! Цветанов & Борисов пазят властта!

Славчо Велков видя "приятелски огън" срещу Цветанов от поне вицепремиер

Ако Цачева се върне в парламента, петното остава. Къде е Горанов?

Борисов, предай се!

Скандалът с имотите - две оставки и един страховит въпрос

Цецо ви раздава знаменца, но утре очаквайте дръжки

 


93998