Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Синът на дясната рък...
Синът на дясната ръка на Тато със сензационни разкрития за случилото се преди 30 години ВИДЕО

Синът на дясната ръка на Тато със сензационни разкрития за случилото се преди 30 години ВИДЕОСъбитията около 10 ноември 1989 г. се интерпретират различно. Преврат, доброволно оттегляне или добре планирана операция отвън?

Знаеха ли службите какво ще стане, защо не спряха изнасянето на капитали, което последва, и провалиха ли се в опита да спрат бандитската приватизация? Каква беше ролята на Андрей Луканов в процесите след 10-ти? 

Какво се случи преди 30 години на днешния ден – отговорите за Нова телевизия даде Любомир Шопов, който е син на дясната ръка на Тодор Живков - Григор Шопов.

„Беше гласувано решение Живков да бъде освободен. Това го изненада и от там дойде изражението му на изморен и отчаян човек, който често се показва по телевизията”, разказа Любомир Шопов.

По думите му конците в държавата ги е дърпал Андрей Луканов. „Машинациите му изпомпаха немалко държавни пари. Това е добре известно на Тодор Живков. През август 1989 г. Живков пише писмо до баща ми да направят пълно разследване на дейността на тези външнотърговски предприятия.

Какво по-голямо предупреждение за Луканов, че не го очаква добро политическо бъдеще”, разказа Любомир Шопов. 

Той вярва, че всичко, което баща му направил, е било в полза на държавата. 

Източник: www.blitz.bg

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Не са спирали радиото и при Живков. Директорите – вън! Наглост е да се обясняват

Потушен преврат срещу Живков бетонира властта му

И внукът на Тодор Живков е кандидат за кмет на София

 

116567