Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Скандално!* >> Общин...
Скандално!* >> Общинар от ВМРО нападна възрастна жена

Скандално!* >> Общинар от ВМРО нападна възрастна женаДВИЖЕНИЕ "ДНЕС": "ПАТРИОТИ", НЕ РИТАЙТЕ ИЗБИРАТЕЛИТЕ

 

Що за малоумник трябва да си, за да се разправяш с бедна възрастна жена? Общинският съветник от ВМРО Карлост Контера явно е решил, че щом има малко дадена власт, то той е над закона и може да си позволи да напада старица в центъра на София, защото ще му се размине.

По всичко личи, че за патриотите агресията над българските граждани е нещо естествено. Да си припомним скандалния сблъсък между Валери Симеонов и немощна възрастна жена преди година и половина.

Но господа управленци, не ритайте избирателите, защото скоро те могат да ритнат вас.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

София – лош, много лош град за живеене

Б-зона… Геноцидът над един народ!

Рекетът на Фандъкова* >>Паяците в София се увеличават


******************************************************************* 

Карлос Контрера твърди, че става въпрос за „нелепа история“

Възрастна жена подаде сигнал в Трето районно управление на столичната полиция срещу общинския съветник от ВМРО Карлос Контрера. Според жалбата Контрера е разпилял багажа на жената в метростанция „Сердика“ в центъра на столицата.

Свидетелка на случилото се публикува снимка в социалната мрежа Фейсбук и текст към нея: „Карлос Контрера (Общински съветник от ВМРО) супер пиян рита багажа на възрастна жена в метрото, понеже било забранено да го оставя на стълбите. А тя го остави за по-малко от 5 минути и търсеше кой да й помогне да го качи. Целият й багаж се разпиля. В момента се чака патрулка пред Сердика. Моля, споделете делата на народните ни представители“.

Публикацията беше споделена от хиляди потребители. 87-годишната Дора Николова в момента няма жилище. Снощи оставя багажа си на стълбите на метростанция и слиза да види колко е часът. „И аз като се обръщам, и тя като се обръща там летят крака до тавана и хвърчат разни неща, които аз в момента не мога да осъзная какво са, но понеже аз тръгвам там, където съм си оставила багажа и виждам, че това е моя багаж, който се сипе по багажа, който се тъпче”, описва последвалите събития тя, цитирана от Би Ти Ви.

Има и свидетели на случката. По думите им, Контрера се отнася грубо и с тях, и с полицаите, които идват малко по-късно. „Започна да ме влачи тук под мишница, каза ми: „Сега ще видиш кой съм аз!”. И аз му казвам: „Вие какво, полицай ли сте?” Той ми казва „Аз съм полицай! Сега ще ви покажа!”, разказва Ирина Кръстева. Дора обяснява, че не познава Карлос Контрера, въпреки че скоро е нощувала в коридора на сградата на ВМРО. От пресцентъра на участващата в управлението националистическа партия заявиха, че Контрера няма да коментира, докато не бъде извикан в полицията, за да даде показания.

Карлос Контрера обаче публикува своята позиция във Фейсбук. По думите му става въпрос за една „нелепа история“, чиято цел е името му да бъде омаскарено. ФАКТИ публикува позицията му без редакторска намеса: За силата на манипулациите в социалните мрежи и флашивите новини. От вчера се разпространява снимка от профил на джендър активистката . Драматичният коментар е как съм ритнал багажа на една баба на метростанция "Сердика" вчера към 20.00. Всъщност фактите са доста по-различни от направените внушения от "свидетелката" и нейната дружка. Слизам по стълбите на метростанция "Сердика" откъм ул. "Трапезица". Виждам долу до стълбите откъм рампата за колички кашон и чанта. Изоставен багаж очевидно, защото около него не виждам никой да седи, а хората го подминават. Ритвам кашона, после чантата. Някакво момиче, после и второ се разкрещява защо ритам багажа на бабата. Казвам, че е изоставен багаж. Започва разправия, Едно от момичетата посяга да ме удря и отиваме при полицая, охраняващ входа на метрото.. Служителят ни взема личните карти, връщаме се при багажа. Дошла е бабата с чаша фреш в ръка, момичетата казват, че си оставила багажа, защото и тежал и търсела кой да й го качи нагоре. Разбирам, че вероятно го е оставила и е ходила да си купи фреша. Полицаят вика патрул от 3-то РУ. Качваме се на входа на метростанцията и чакаме. Бабата си качва багажа. Седим на перваза и чакаме – оттам е и фамозната снимка. След около 15-20 мин. идва патрул с двама полицаи, представя се полицай Несторов или нещо подобно и ми обяснява, че не може да ритам така изоставен багаж, ами ако вътре има нещо опасно. Има логика и в това. Колегата му записва данните и вероятно описва обстановката за доклада им до дежурната. Пита бабата ще подава ли жалба - тя казва, че не желае. Пита едно от момичетата, тя казва - да се върне другото момиче, то щяло жалба да подава. Връщат ми личната карта и си тръгвам.
Разпространяваната история обаче е друга. Десетки хора ми пишат, звънят, някои ме псуват, други сипят заплахи, че ще ме пребиват. Нормална рекация, когато видиш нещо подобно написано.
Изводите са няколко. Най-важният е, че полицията работи и реагират на всякви ситуации. Полицаите си свършиха съветстно работата На второ място е проблемът с изоставените багажи и как да реагираме, като видим такъв. Поуката, която си взех е, че веднага се вика полиция, за да не стават недоразумения и, не дай Боже, бели. На трето място - всеки може да стане жерта (поради умисъл, както е в случая) на злостна кампания в социалните мрежи. В случая един джендър активист, защитаващ ЛГБТИ доктрината, пусна една нелепа история, за да маскари. Надигна се вълна от възмущение и фейсбук правосъдие. Между другото личният ми профил за пореден път е блокиран за 30 дни от края на м. август т.г., защото е докладван от същите тези организирани ляволиберали. Доста трябва да се замислим за тези неща. 

България

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://fakti.bg/
 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

 

Стига вече! Да пуснем водата!

Шутът Валери от Бургас, новият пудел на Борисов

Валери Симеонов вицепремиерът-изнудвач

Докато народът гладува и мизерства* >> Валери Симеонов се похвали, че е затворил още две шумни дискотеки по морето

За лудостта и умората* >> Валери Симеонов. Теория и практика

Най-големите лъжи на партиотите  „България: Фактите говорят“ – шеста част

 
76097