Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Скандалът "Радев–Бор...
Скандалът

Скандалът "Радев–Борисов" – история за наивници! Малко повече за войната на живот и смърт на статуквото срещу Слави!Коментар на Десислава Любенова

Разправията между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев, която избухна през последната седмица прилича на стрелба с пушка за пейнбол – много шум и никакви щети.

В свое интервю за bTV министър-председателят посочи Иво Христов, сегашният началник на кабинета на президента, който е "от BBT (Balkan Bulgarian Television), още времето на Пеевски” за човека, създаващ конфликти между двете институции. "Там има един човек, който пише и е сивият кардинал, а ние  си говорим с президента Радев,защото  аз от години общувам с него и той е един прекрасен човек и се разбираме прекрасно с него ...", каза Борисов.

В отговор пък Радев зададе въпрос към премиера дали има общи бизнес интереси с депутата от ДПС и медиен магнат Делян Пеевски. Последният веднага излезе с интервю, в което призовава двамата първи "да се разберат като мъже" и, "да не забъркват името" му в "търканията" помежду си "в услуга на хора като Иво Прокопиев". Тук няма да говоря как Пеевски, който въпреки че притежава половината от медиите в България, рядко влиза в техния обектив. Сега обаче интервюто му се появи почти мълниеносно.

Повишаването на тона и изострянето на схватката между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов, които наблюдаваме през последните дни, прилича повече на боричкането между  приятели, отколкото на истински скандал. Двамата първи имат много повече общо, отколкото се опитват да покажат пред притихналата публика.

Подобни домашни кавги вече видяхме през лятото на миналата година. Тогава ябълката на раздора се оказа покупката на военни самолети за милиарди. В продължение на близо месец президент-премиер и лидери на парламентарни групи си разменяха любезности чрез медиите, докато накрая Борисов не долетя с маслинова клонка на "Дондуков" 2. От пресслужбите на президента и премиера обявиха, че двамата са провели срещи и са се помирили като са стигнали до "общата позиция", тъй като "държавните институции трябва да работят заедно по важните за българското общество въпроси". Дрън, дрън, та пляс, както казват малките деца.

Скандалът с "Грипените", за които настояваше президентът, беше почти същият като този с Пеевски. Дим без огън. Скандал, от който не си спомняме вече нищо, но важно е в съзнанието на хората да остане, че двама "първи мъже" в Републиката са "опозиция" един на друг! Така пиар кампанията вече е постигнала своите цели. Много от хората смятат, че президентът е опозиция на премиера... Единият е ляв, другият десен...! Класически сблъсък! И ние, непредубедените вярваме ли... вярваме!

Назад във времето има още два ключови елемента, доказващи тезата за обвързаността на  Радев с ГЕРБ или направо с Борисов.

След на провеждането  на референдума за смяна на системата, на който 3 млн. българи казаха решително "ДА“ на 3-те въпроса, имаше ясни индикации, че Радев ще се придържа по-скоро към лукавата и лицемерна позиция на ГЕРБ по въпросите. Той така и не излезе да застане ясно зад хората. Радев се възползва и възкачи на гребена на вълната от референдума и желанието на българите за промяна (а това се случи след нахалното, цинично и без позволение "развяване" в интернет на клипа с участието си в "Шоуто на Слави" от 2008 г., чрез което кандидат-президента успя да създаде впечатление, че Трифонов е твърдо зад него). Само няколко месеца по-късно той, като вече действащ  президент, не посмя да призове Народното събрание  да вземе решение в полза на националното допитване.

Радев не направи абсолютно нищо, за да защити нас, хората!

Нещо повече, на 25 септември 2017 г. пред българите в Чикаго на въпрос за отхвърления референдум президентът отговори уклончиво. Той заяви: „Не знам защо депутатите решиха така“. Отговорът на Слави беше: „Г-н президент, нямахте ли доблестта да кажете в очите на нашите сънародници, че всъщност вие не подкрепяте волята на българските граждани, изразена на референдума? Че вие, избраният президент на втори тур от 2 063 032 души, неглижирате волята на 2 509 864 българи, които категорично поискаха да избират депутатите си с мажоритарен вот в два тура? Че вие, също като госпожа Корнелия Нинова, сте привърженик на немската смесена избирателна система, която, както се видя тези дни, е повече пропорционална, отколкото мажоритарна.“ И беше прав.

Уж опозиционният Радев (излъчен за кандидат президент от БСП) под въздействие на съпругата си Десислава (наричана заради деспотично-командаджийския си нрав "генерал Деси" (Генерал Деси и НСО закон не ги лови) сформира отявлено дясно-центристко и прогербаджийско служебно правителство, чиято единствена цел бе да прикрие далаверите на Борисовото управление. За целта, от фамозния министър-председател проф. Герджиков беше организирана поръчкова "ревизия" на управлението на ГЕРБ и Борисов! Резултатът предварително беше предизвестен: Кабинетът Бойко Борисов е отличник! И само тук-там има някои нарушения и то дребни! Всичко е честно, почтено и коректно...!

Радев не спира да налага вето върху този и онзи закон на ГЕРБ, знаейки добре, че нито едно от тях няма да мине. Гласуванията от последните няколко месеца го доказват. Но президентът трупа актив пред обществото.

След всичко казано дотук, големият въпрос е "ЗАЩО"!?

ЗАЩО президент и премиер играят сценки като от куклено шоу и се опитват да ни заблудят, че са "на нож"? Дали не е заради страха от Слави Трифонов? Из кулоарите на властта и по медиите вече месеци наред се шушука за странна договорка между най-големите политически играчи с цел запазване на статуквото. Представете си сценарий, при който Румен Радев се оттегля от президентската институция, която и без това няма кой знае каква власт и влиза пряко в политиката. За момента той има добър рейтинг и все още се харесва от хората, прикривайки умело играта си с ГЕРБ и Борисов. Създаването на пропрезидентска партия би му осигурила предимство на следващите избори. А на неговото място бързо-бързо ще се нареди изхабеният вече Борисов, който от няколко години ясно заявява, че има мераци да седне в креслото на Дондуков 2. Чрез подобна хитра маневра и левите комунисти, и десните биха спечелили. Печели и статуквото. Така Борисов, Радев и Корнелия ще останат във властта макар и временно.

Игричките, които наблюдаваме са дълбоко осъзната, макар и отчаяна пиар-реакция на опасността, която идва от новия лидер на България - Слави Трифонов.

Дори Радев да не напусне президентството, то последните му маневри ще го представят пред обществото като отявлен, принципен и смел опозиционер. И така да се размиват, объркват и отклоняват привържениците на Слави Трифонов.

Това е истинската цел на пиар-мероприятието, разигравано от триото Борисов - Десислава Радева - Румен Радев.

Борисов, който играе премиер вече трети сезон и Радев, който без жена си и червената партия е просто един военен пилот знаят, че не биха могли да се справят с приближаващата опасност в лицето на праволинейния, упорит и последователен Слави Трифонов. Вече близо шест месеца той ясно следва стъпка по стъпка своята програма за пълна промяна на системата. И това се харесва на българите. България застава зад Слави - доказания родолюбец, патриот, спазващия стриктно законите и правилата, милеещия за Родината и народа си водач!

Слави е заплаха и се изкачва опасно бързо към върха. Статуквото трябва да отговори дори да е глупаво и безсмислено. Борисов и Радев няма да успеят, защото прилагат стари номера, интриги и лицемерие. А България иска справедливост.

Все повече българи са готови за предсрочни избори. Днес ние, народът сме изправени пред дилемата дали да продължим да мизерстваме и мълчим или да се вземем в ръце и да променим България!

И ще го  направим!

Слави е катализаторът на промяната и милиони заставаме зад него.

Триглавата ламя – Радев – Корнелия – Борисов и сие патриоти и турци няма и не може да успее да надделее в борбата ни за достойнство, добър живот и справедливост.

Въпрос на време е!

 

Вижте и други материали по темата:

Докъде ще стигнат Борисов и Радев с Пеевски

Напрежението между Радев и Борисов е закономерно и ще продължи да ескалира

Пеевски смъмри Борисов и Радев да не го намесват в търканията си

Борисов: Изказването на Радев е вероломно нападение над правителството

Радев: Борисов има ли общи бизнес интереси с Пеевски

Рашидов съветва Радев и Борисов: Скандалите не са полезни

Слави Трифонов атакува президента Румен Радев за референдума

Какво откри кабинетът при ревизията в министерствата

Радев в Чикаго: Не допускайте децата да забравят български (снимки)

Генерал Радев в Шоуто на Слави 2008

Президентът на съглашателството и статуквото, не подкрепил 3,5 млн. българи!* >> Румен Радев - една година по-късно

Генерал Деси с лична охрана, държавна кола с шофьор и кабинет на „Дондуков“ 2 – пазят жената на Радев като лице под заплаха

Горчиво в приятелството между Радев и Борисов или за целувката на Юда

Отровната целувка на Радев и Борисов. 3,5 млн. българи чакат

За политиците с любов

Ще се катурне ли Борисов 3?

Промяната Радев издъхна малко след като се роди! ГЕРБ продължава да властва, прислугва им Нинова...

Времето е най-обективният съдник!

Съпругът на ген. Деси (Румен Радев) се съсипа да четка премиера-слънце >> Президентът: Цветанов разбира само от апартаменти, а Борисов е държавник

ПРОМЯНАТА "РАДЕВ" УМРЯ! Съпругът на генерал Деси се гушна с краля на статуквото и се разнесе мирис на... нафталин* 

*******************************

Какво се случва в тази държава? А промяната идва!

Кой се страхува от Слави Трифонов?!

Страхливото мълчание на политиците и медиите... За статуквото, очакванията на хората и възхода на Слави Трифонов

Националният референдум - 3,5 млн. съдби в едно (Видео)

Трите лица на ламята ГЕРБ

ВАС реши: Референдумът на Слави Трифонов не е задължителен

Хронология на убийството на един референдум - част 1

Хронология на убийството на един референдум - част 2

Хронология на убийството на един референдум - част 3

Хронология на убийството на един референдум - част 4

Отворено писмо на Слави Трифонов към политиците от 30.01.2017

Отворено писмо на Слави Трифонов към политиците от 27.03.2017

Безплодни усилия за дискредитиране на Слави и промяната в България!

Време дойде да излизаме от блатото

Страната на протестите и нее***лните политици. Време е да се обединим…

Да си вземем държавата! Днес!

Има ли надежда за младите в България, или интересът на властта е да ги няма в родината?

Давай, Слави! С теб сме. И България е с теб!

Видео – скеч, Иво Сиромахов в ролята на Румен Радев

Видео – скеч, Иво Сиромахов и Тодор Башиянов в образите на Румен Радев и Първата дама

Видео – скеч, Иво Сиромахов в ролята на Румен Радев

Защото днес поехме ЕС, ЕС, ЕС…

Видео – скеч, Иво Сиромахов и Тодор Башиянов в образите на Румен Радев и Деси

Видео – скеч, Тодор Башиянов в образа на Десислава Радева

Как най-лесно се прикриват гафове?

Видео – скеч, Краси Радков и Иво Сиромахов като Бойко Борисов и Румен Радев

 

 


53542