Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / СКАНДАЛЪТ НА ДЕНЯ: Б...
СКАНДАЛЪТ НА ДЕНЯ: Бойко Борисов предаде българските интереси..., стана окончателно заложник на ДПС! <br> ВИЖТЕ всичко по темата ТУК >>

СКАНДАЛЪТ НА ДЕНЯ: Бойко Борисов предаде българските интереси..., стана окончателно заложник на ДПС!
ВИЖТЕ всичко по темата ТУК >>Сетиха се! >> ОП искат отнемане в полза на държавата на чужди дарения за вероизповеданията

11 депутати от Обединените патриоти внесоха свое предложени за нови промени в Закона за вероизповеданията. Те искат вероизповеданията да нямат право да получават за едно и също държавна субсидия и дарение, да се води регистър на всички дарения, нарушенията на тези норми да подлежат на глоба, а дареното да се отнема в полза на държавата.

ПРОДЪЛЖЕНИЕ 

********************************************************************** 

Заблуда! >> Сделката ГЕРБ-ДПС се прероди... и чрез двупетилетен срок стана все едно опрощаване! >>>

Отсрочване в срок до 10 г. предлага ГЕРБ с изменение в Закона за вероизповеданията. Управляващите я внасят още днес в деловодството на Народното събрание. Това обяви лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Процедурата я има в данъчния кодекс (ДОПК), но оттам не може да се приложи, понеже е за стопански субекти, обясни шефката на бюджетната комисия на НС Менда Стоянова.

За срока на отсрочване тече лихва, НАП ще следи акта, уточни тя.

ПРОДЪЛЖЕНИЕ 

********************************************************************** 

Ролексите на полковниците от църквата не би трябвало да са приоритет

Всички ние трябва да участваме в разпределението на нашите данъци

Какво разбрахме до тук от скандала с амнистията за вероизповеданията?

1. Някои вероизповедания имат имоти. Не плащат данъци.

2. Някои вероизповедания дават имотите си под наем. Имат приходи. И пак не плащат данъци.

3. Някои вероизповедания имат приходи. Но не им стигат. 

ПРОДЪЛЖЕНИЕ 

********************************************************************** 

Глас отвътре! >> Методи Андреев: ДПС управлява България

Пълна глупост и опашата лъжа. Така Методи Андреев, бивш депутат от ГЕРБ, нарече обвързването на опрощаването на данъчните задължения на вероизповеданията, и в частност на мюфтийството, с националната сигурност. Пред БНР той каза, че ако службите наистина са засекли радикализиране на определени групи в мюсюлманската общност у нас, то в България си има закони и трябва да се предприемат съответните мерки.

Някой внушава на българите, че има опасност от радикализиране и на първо време българите губят едни 8 млн. лева (каквито са дълговете на Главното мюфтийство - бел. ред.) Самият мюфтия каза, че има опасност България да се превърне в Косово, заяви Андреев пред БНР по темата за решението на управляващите да се откажат от опрощаване на данъчните задължения на вероизповеданията.

ДПС демонстрира мускули и хегемония и управлява държавата чрез ГЕРБ и Бойко Борисов, въпреки че Борисов отрича това, добави той.

ПРОДЪЛЖЕНИЕ 

********************************************************************** 

Увеличете дюнерите! Спешно!

Честно, не успявам да проумея как от един простичък проблем, гербавите успяват да направят цяла катастрофа. Талант!!!

След като видяха преди избори каква е реакцията на материала за опрощаване на задълженията на мюфтийството, Цецку и явно зад него Потресът на правото, излязоха с нова революционна за правото идея: със закон да им разсрочат/отсрочат задълженията. Явно никой не им е казал на хорицата, първо, че има разлика между двете неща, и второ – процедурата вече си я има!

ПРОДЪЛЖЕНИЕ 

**********************************************************************

Горанов извършва престъпление и няма кой да го подведе под отговорност

Бях казал, че съм пуснал информацията за Мюфтийството на всички. Но ти намери кураж да отразиш темата. Сега съм много търсен, защото съм източник на истина, която не украсявам. Цветанов и Горанов украсяват една неистина до неузнаваемост. Това каза бившият главен секретар на Главното Мюфтийство Николай Панков в ”Честно казано с Люба Кулезич”.

Не  е даден заден ход. Те не могат да излязат от собственото си тресавище, в което влязоха. Патриотите не обърнаха внимание на това. Сезирахме президента, омбудсманът и главният прокурор. Но никой не обърна внимание. Ти, Люба,  каза, че се извършва преврат спрямо Борисов.  И той вече е вътре. Някой му сложи думи, които са за прокурор.  Българската държава се занимава с едно вероизповедание, които може да си плаща данъците. Видя се, че народът застана срещу политиците.

ПРОДЪЛЖЕНИЕ 

**********************************************************************

Проф. Н. Слатински: 8 милиона + 35 милиона + 43 милиона + 58 милиона = kleta majka Balgariq

А това е идея!! Както казваха през късния соц, трябва да се мултиплицира! Всеки, който дължи на държавата или въобще някому някаква сума, има пълното право да разсрочи задълженията си.

Дали да не опитам с данъчните си задължения, макар че при мен на практика всичко ми удържат l момента на получаването на заработеното с честен труд - в същата секунда, даже още не съм си получил заработеното, а те вече са ми удържали дължимото! Или да помоля "Топлофикация" да престане да тормози по телефона майка ми за ненавреме изплатени 66 лева и 31 стотинки?

ПРОДЪЛЖЕНИЕ 

**********************************************************************

Говори един от главните виновници >> Цветанов: Използваха темата за вероизповеданията с политическа цел

Видяхме как реагират политическите сили, обществото не е в чак такава агресивност, каквато виждаме в политическите партии. Всички ние знаем каква е ситуацията в Европа, как се промени средата за сигурност и влязоха радикални течения. Точно затова направихме така, че да може действително държавата да плаща заплатите на всичките тези духовни лица. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ Цветан Цветанов в предаването "Още от деня" по БНТ по повод дълга от 8 млн. лева на Главното мюфтийство.

Държавата направи възможния компромис, за да може този закон да стане факт. Действително гарантираме, че тези духовни лица ще си получават заплатите, които не са от външно финансиране. За голямо съжаление, тази тема се използва за политически цели, допълни Цветанов.

ПРОДЪЛЖЕНИЕ 

***********************************************************************

Етническият мир отиде на кино, останахме си само с дюнерите

„ГЕРБ се отказа да опрощава дълговете на вероизповеданията. Целта на закона е да се ограничи външното влияние върху вероизповеданията, обясни на брифинг Цветан Цветанов. Според него спекулации били излезлите твърдения по темата. ГЕРБ ще внесат поправка в поправката си на Закона за вероизповеданията, с която ще се откажат от първоначалната си идея за пълна амнистия на държавните дългове на Главното мюфтийство и останалите задлъжнели религиозни организации.“

Етническият мир отиде на кино, оста̀нахме си само с дюнерите.

Източник: http://afera.bg/

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://novini.bg/

***********************************************************************

Опит за замазване на положението >> Цветанов: Предлагаме не амнистиране на дълговете на вероизповеданията, а отсрочване

Нито ГЕРБ като партия и парламентарна група, нито Министерски съвет имат някаква договорка с ДПС, подчерта заместник-председателят на партията

Предлагаме в Закона за вероизповеданията да няма амнистиране на дълговете към 31 декември 2018 г., а да има отсрочване. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на брифинг в Народното събрание във връзка със Закона за вероизповеданията, предаде Агенция „Фокус“. Заедно с него бе финансовият министър Владислав Горанов.

ПРОДЪЛЖЕНИЕ 

***********************************************************************

Според десните: С парите на данъкоплатеца се укрепват електоралните позиции на ДПС

Плащането на задълженията на Главното мюфтийство с пари от републиканския бюджет е свързано с националната сигурност, но точно в обратния смисъл на това, което ни обяснява върхушката на властта.

Това не е акт, с който се предпазва националната сигурност от евентуална заплаха. Напротив - създават се условия за ескалация на рискове в обратната посока.
Какво се покрива с това плащане разбрахме, въпросът е какво се прикрива! Това написа във Фейсбук лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

ПРОДЪЛЖЕНИЕ 

***********************************************************************

Експерт по сигурността: Дианет се опитва да радикализира българското мюсюлманство

Трябва да се каже защо мюфтийството се финансира от чужда държава. Дианет работи при Ердоган, който е ислямист. Не е допустимо чужда държава да управлява нашето вероизповедание. Така се насажда омраза. Това заяви в предаването „Тази сутрин” Алекс Алексиев, председател на Центъра за балкански и черноморски изследвания.

Турският дианет се движи в неправилна посока за радикализация на исляма. Това не го наблюдаваме само у нас, но и в Германия, Австрия.... Пледирам да няма никаква намеса от страна на чужда държава.

Погледнете какво става в Пазарджик - един имам още не можем да осъдим. Дианет се опитва да радикализира българското мюсюлманство.

ДПС има итерес от това. От Движението винаги са искали, ако ти си мюсюлмани, да гласуваш за него, сякаш си длъжен.

Източник: https://frognews.bg/

**********************************************************************

Последствия от сделката "Борисов-Доган" >>Горанов обезсмисли действията на данъчните срещу мюфтийството

Софийската джамия дължи 600 хил. лв. данък смет на общината

ПРОДЪЛЖЕНИЕ 

***********************************************************************

Рекет

Няма закон за изменение и допълнение на Закона за вероизповеданията. Има закон за Главното мюфтийство. Което е политически дериват на ДПС и инструмент на Дианета (религиозния директорат на Турция), който е острието на неоосманистката политика на Ердоган за ислямизация на Турция, на Балканите и на Европа (само в Германия контролира над 1000 джамии).

ПРОДЪЛЖЕНИЕ 

***********************************************************************

Ние сме идиоти!

Пред очите ни се купуват изборите  и то с нашите пари, а ние само си дращим във ФБ. Върхът на наглостта е да се опрощават дългове за милиони, а мюфтията и патриархът да отидат с коли за стотици хиляди левове

Върхът на наглостта е главният мюфтия да отправя индиректни заплахи за националната ни сигурност и за радикализиране. Къде е прокуратурата, питам? Няма ли да се самосезира?

ПРОДЪЛЖЕНИЕ 

***********************************************************************

Усетили на къде духа вятъра >> "Воля" и "Атака" настояват за отмяна на данъчната амнистия за вероизповеданията

Като аргумент за отмяна на спорния параграф вносителите от "Воля" изтъкват, че амнистията на неплатените публични задължения до 31 декември 2018 г. погазва основни конституционни принципи.

ПРОДЪЛЖЕНИЕ 

***********************************************************************

Национално предателство. Вместо да ловим шпионите на чужди разузнавания, ние им плащаме! Бойко и Цецко, тази иновация е съставомерна. Да си знаете.

Едно от най-инфантилните оправдания за подаръка от 8 млн. за мюфтийството е, че плащаме, за да не им плащат чужди разузнавателни служби.

ПРОДЪЛЖЕНИЕ 

***********************************************************************

Отказвам да плащам такса „спокойствие“

Премиерът-Слънце вчера благоволи да ни уведоми, че „Плащаме си, за да има спокойствие!“. Бравос! Машаллах! Аферим на правоверния Бойко!

ПРОДЪЛЖЕНИЕ 

***********************************************************************

Тук Ал Капоне си има държава. Всички виждаме въпроса. Но ни е страх от отговора

САЩ са си имали Ал Капоне. Символ на мафията. Преследван безмилостно от държавата и накрая вкаран в затвора заради неплатени данъци.

ПРОДЪЛЖЕНИЕ 

***********************************************************************

Нов трус... или плашене на гарги!? >> Валери Симеонов: Когато има непочтена сделка, тя се прикрива под маската на секретност или национална сигурност

Опрощаването на дълговете е порочна практика, при която се насърчава нарушител на закона да не плаща данъци, като те му се опрощават. Мантрата за националната сигурност и тези шаблонни заклинания да няма етническо напрежение, всъщност водят до едно решение, което най-вероятно ще мине и на второ четене.

ПРОДЪЛЖЕНИЕ 

***********************************************************************

Поредното доказателство за позорното СЪГЛАШАТЕЛСТВО, което ни струва 8 млн. >> Има сделка между ГЕРБ и ДПС за данъчната амнистия на мюфтийството

Финансовият министър е предложил опрощаване на дълговете, разкрива стенограма от парламента

ПРОДЪЛЖЕНИЕ 

***********************************************************************

С подкрепата си за ДПС, Бойко Борисов се превъплъти визуално... и като турчин!

Краси Радков е в образа на Бойко Борисов, който коментира новината, че ще бъдат опростени 8 милиона лева дългове на Мюфтийството, докато то печели 30 милиона на месец от имоти. Това решение е било взето с гласовете на ГЕРБ и ДПС, които иначе не са в коалиция.

ПРОДЪЛЖЕНИЕ 

***********************************************************************

Прошка ли? Не! Не ви я дадохме! Нямаме право да ви я дадем!

Информационен сайт "ДНЕС"

Грозното шоу на българските политици няма почивен ден.

ПРОДЪЛЖЕНИЕ 

***********************************************************************

Слави Трифонов: ГЕРБ и ДПС вместо от многомилионните си субсидии, решиха пак да платим ние, този път на ходжите...!

Имам въпрос към вас, уважаеми сънародници. Или по-точно към онези от вас, които събирате капачки за кувьози, които изпращате есемеси за болните деца, които си плащате чинно осигуровките и данъците, които спазвате законите. Та, вас попита ли ви някой дали искате с вашите пари да платите и задълженията на тези, които не събират капачки за кувьози, които не събират пари за болните деца, които не си плащат осигуровките и данъците, които не спазват законите? Никой не ви попита, нали?

ПРОДЪЛЖЕНИЕ 

***********************************************************************

Документ доказва, че ДПС и ГЕРБ ни преметнаха за опростения дълг на Главното мюфтийство

Документ, с който Фрог нюз разполага, доказва, че ни излъгаха за опростения дълг на Главното мюфтийство. Според тях той е бил в размер на 8 109 000. Удостоверение за наличие на задължение на НАП от август 2018 г. показва, че Мюфтийството дължи 8 249 461, 40 лв. Документът е получен от частен съдебен изпълнител.

ПРОДЪЛЖЕНИЕ 

***********************************************************************

„Шоуто на Слави“, 11 март 2019 г. >> Краси Радков като Бойко Борисов..., стана си баш мюсюлманин! ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ПРЕДАВАНЕ >>

Краси Радков се превъплъщава в образа на Бойко Борисов.

В Актьорската вечер Иво Сиромахов, Мариан Бачев и Краси Радков са в ролите на Филип КиркоровБатко Мурдаров и Ибн Ебн Ал Камил.

ПРОДЪЛЖЕНИЕ 

***********************************************************************

Поредният скандал с имамите >> Главното Мюфтийство е в сграда, дарена за нуждите на образованието

Сградата, където се помещава днес Главното Мюфтийство, е била дарена от родолюбив българин за образователни нужди. Използването й от Главното Мюфтийство е в нарушение на волята на дарителя – Димитър Станишев, който я дарява за вечни времена на Министерството на образованието

ПРОДЪЛЖЕНИЕ 

 

***********************************************************************

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА: 

А ДПС и ГЕРБ... опрощават дългове?! >> Мюфтийството имало 4700 имота и 30 млн. приходи от наеми

„Максимум старши лейтенант“ Борисов, командир на батальон. Сравнете какви ги плещи сега и преди 10 години за възродителния процес!

 

И премирът призна за сделката с Доган >> Борисов: В ГЕРБ имаме десетки хиляди мюсюлмани. Защо да се договарям с ДПС?

С 8 млн. лв. за мюфтийството, ГЕРБ плаща такса ”Спокойствие” на ДПС

Смели и нагли заявки от страна на ДПС след заверата с ГЕРБ: Няма да чакаме само Слави Трифонов

Позор! Да живее...новата власт! >> ГЕРБ и ДПС опростиха 8 млн. лв. задължения на мюфтийството

За да не отнемат на... булката младоженеца - Доган!>> Борисов: БСП да каже, че никога няма да управлява с ДПС

Лъжи и пак лъжи! >> Бойко Борисов: Не сме с договаряли с ДПС по Закона за вероизповеданията

Не става само с блажене

Тук Ал Капоне си има държава. Всички виждаме въпроса. Но ни е страх от отговора

За да има стабилност, ГЕРБ и ДПС дружно опростиха милионите дългове на мюфтийството

Необяснимо! >> Главният мюфтия: Справедливо е да се опростят задълженията на вероизповеданията

Браво, ИдиотиГерб! Защо бе, изчадия алчни за власт, защо?

Още една теория >> Отписването на дълговете на религиите било заради чуждо влияние, твърди Горанов

Тежък прецедент >> Йотова: Управляващите да кажат как дълговете на Мюфтийството заплашват националната сигурност

Тържество на наглостта! >> Цветанов се прави, че не разбира какво лошо има в опрощаването на милиони дългове

Говори... говорителят на ДПС: Цветан Цветанов обясни защо държавата ще опрости 8 млн. лв. дълг на Мюфтийството

Изхлузване! >> Държавата обяви, че е тайна коя религия колко данъци дължи

 


92637