Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / СЛАВИ: Като в тендже...
СЛАВИ: Като в тенджера под налягане се събира напрежение… и капакът ще изригне!

СЛАВИ: Като в тенджера под налягане се събира напрежение… и капакът ще изригне!На хората този вид парламент не им харесва, правителството не им харесва, то е базирано на лъжи, хора, които преди се наричаха "курво" сега са заедно и се прегръщат.

Сега да прогнозирам какво ще се случи занапред... не знам, като в тенджера под налягане се събира напрежение и нещо ще има функцията на повод и капакът ще изригне. На хората този вид парламент не им харесва, правителството не им харесва, то е базирано на лъжи, хора, които преди се наричаха "курво" сега са заедно и се прегръщат. Хора против НАТО сега са военни министри, хора, които преди са били в една морална ситуация, сега са в друга. Това, че те не приемат решенията на собствения си народ, е несправедливо. Хубаво е, че за трети ден сте тук, освен да изкажа уважението си към вас... вие отразявате това, което се случва, коментира Слави, обръщайки се към журналистите.

Има причинно-следствени връзки, проведен е референдум, трябваше всичко да е обсъдено. Но референдумът е проведен и по смисъла на закона, народът се е изказал. 2,5 милиона са казали, че искат мажоритарна система от два тура. Сега вече няма за какво да обсъждаме това нещо. То се е случило. Няма значение това, което ние с вас си говорим. Има значение желанието на хората да влезе в сила. Това дали вие мислите друго, това вече няма значение. Това трябва да се случи, ако смятаме, че сме законова държава. Има закон и според този закон референдумът трябва да се въведе в действие. Да, не достигат 12 хиляди гласа, но това няма особено значение на фона на тези 2,5 милиона избиратели, коментира той.

Вярвам на факти и действия, а кой какво казва, това е друг въпрос, посочи Трифонов. ГЕРБ подкрепиха ясно като партия решенията на референдума още в миналия парламент. Когато отидоха в комисия, тя отказа да го разглежда. Там бяха Четин Казак от ДПС...срамно и нагло беше, те станаха и си тръгнаха. Вчера депутатите бяха на работа 38 минути, това е ужасно срамно. Можеха да кажат: Дайте да видим какво искат хората. Но българинът е много търпелив и после събира, събира...., коментира Слави. И допълни, че не знае как тези вътре в парламента не си научават урока.

 

Източник: ПИК


26895