Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Слави: Морално е да ...
Слави: Морално е да има нови избори по новите правила

Слави: Морално е да има нови избори по новите правила"С мажоритарните избори партиите ще бъдат принудени да имат по-качествени кандидати. Моралното е след като депутатите променят системата да има нови избори по новите правила. Така се е изказал народът. Но да караме поетапно. Това, което ще се случи зависи от волята на народа. За някои неща много хора трябва да се обединим", заяви Слави Трифонов на шестия ден от своя протест.

"Понякога се налага да жертваш себе си, когато имаш кауза. Мисля, че влизането ми в парламента ще е жертва, ако се наложи. Но една птичка пролет не прави. Не бива да мислим, че сме си свършили работата само като отидем до урната. Огромна част от българите възприемат свободата като свободия. Огромна част от българите не спазват правилата. Един човек не може да бъде спасител дори и да влезе в парламента. Ние трябва да променяме правила. Промяната на правилата е първото, а после идват личностите. Много е удобно някой да дойде да ни спаси. Не смятам, че един човек може да промени изцяло България, само защото хората са отишли на избори и са декларирали доверието си", допълни той на въпрос дали би влязъл в Народното събрание. 

"Не мисля, че референдумът е панацея, но той е началото на много сериозни промени", категоричен бе още Слави.

"Държавата трябва да подкрепя бизнесът, не да го манипулира. Страните, в които бизнесът е свободен, са доста напред. Най-доброто време за бизнеса беше по времето на Царя. После има огромни вмешателства", отговори Слави на въпрос кога е бизнесът бил най-добре. Според него основата на корупцията идва от съзнанието, от морала, от възпитанието, от семейството, от законите.

Инициаторът на референдума сподели още, че не знае дали някои политик би имал смелостта да излезе на жълтите павета при него.

"Народът е гласувал 1 лев субсидия за депутатите. Ако хората не защитят позицията си, моят протест е странен", каза Слави.

 

Снимка: actualno.com


27032