Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Слави: Никого няма д...
Слави: Никого няма да подкрепям! Само суверена! Това, че партии са решили в момента да ни подкрепят..., питам защо не ни подкрепиха по-рано? Сега - късно е либе за китка...!

Слави: Никого няма да подкрепям! Само суверена! Това, че партии са решили в момента да ни подкрепят..., питам защо не ни подкрепиха по-рано? Сега - късно е либе за китка...!Сигурен съм, че българите в чужбина ще гласуват много активно на референдума. Това каза телевизионният водещ Слави Трифонов, който заедно с представители на Инициативния комитет – Евгени Димитров – Маестрото и сценаристите Тошко Йорданов и Филип Станев се регистрираха в Централната избирателна комисия, съобщи news.bg.

Слави Трифонов пристигна за регистрацията с черен джип „Тойота” и не скри учудването си от присъствието на събралите се медии. „Спазихме закона така както повелява, регистрирахме се с участващите в ИК за референдума и се надявам всичко да бъде така както трябва”, заяви Трифонов след регистрацията.

На въпрос очаквате ли българите в чужбина да гласуват по-активно, Слави бе категоричен: „Сигурен съм в това. Някои от въпросите касаят точно нашите сънародници в чужбина и е от огромно значение те да могат да гласуват лесно”. По думите му сънародниците ни там са българи и трябва да имат тази възможност. „Това, което направи Конституционния съд е много в услуга на политическата класа. Конституционният съд направи нещо много долно. Той не позволи на една част от българите да изразят мнението си. Този въпрос за електронното гласуване е от огромно значение. Той удовлетворява два милиона българи”, коментира още Слави Трифонов решението на Конституционния съд да премахне въпроса за електронното гласуване, заедно с още два от първоначално предложените въпроси за референдума. Слави Трифонов изрази увереност, че въпросът за електронното гласуване рано или късно ще се случи по един или друг начин. „Този въпрос ще присъства в следващ референдум или по някакъв друг начин българите ще могат да изразяват свободно волята си, а не по подчинение на една политическа класа, която така или иначе се самовъзпроизвежда вече 25 години”, каза още той.

Трифонов застана зад каузата за референдума като посочи, че сега за пръв път хората имат тази възможност – те да управляват, а не да бъдат управлявани, манипулирани. „Това, което правим ние – даваме им тази възможност на уважаемите съграждани наши да изразят волята си.

Ето им един път, един начин, по който те могат да изразят своята воля, без да правят революции, без да събарят парламенти, без да има насилие. По един коректен, законов път да отразят своята воля. Имат тази възможност, ако реши суверена може да я наложи, ако не иска такъв е суверенът”, коментира още той.

За гласуването на 6-ти ноември ще бъдат търсени доброволци и представители на Инициативния комитет в подкрепа на референдума на Слави Трифонов, които да присъстват в районните избирателни комисии. Там те ще напомнят на всеки един гражданин, отишъл да гласува, че може да гласува и за референдума. „Ние имаме възможността, събираме доброволци, наши представители да присъстват в избирателните комисии, да напомнят на всеки един гражданин, който влезе да гласува, че може да гласува и за референдума”, каза още Слави Трифонов.

Относно подкрепата от страна на партии и коалиции за въпросите за референдума и евентуален реверанс от страна на Слави Трифонов за бъдеща подкрепа за техни кандидати, той попита реторично, защо не са ги подкрепили по-рано. „Мога и да се разсмея, но имам да записвам шоу. Никого няма да подкрепям. Подкрепям само суверена. А това, че партиите решават да си правят реклама по този начин – това е просто жалко”, коментира още той. „Никого няма да подкрепям политически. Това не е политически ход. Не е с цел избори за президент, това е с цел хората да гласуват на референдум. Това, че една или друга партия са решили в момента да ни подкрепят, защо не ни подкрепиха по-рано? Сега - късно е либе за китка”, заяви Трифонов.

 

Източник: https://frognews.bg/

 


17739