Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Слави: Протестиращит...
Слави: Протестиращите правилно гледат на Бойко Борисов и Иван Гешев като едно цяло, като един отбор в една превзета, мафиотизирана държава.

Слави: Протестиращите правилно гледат на Бойко Борисов и Иван Гешев като едно цяло, като един отбор в една превзета, мафиотизирана държава.Държавното обвинение никога няма никаква представа за абсолютно нищо, уличаващо властта

 

След като преди няколко дни Специализираната прокуратура обяви, че не намира нищо нередно в записите с Бойко Борисов, вчера Софийска градска прокуратура обяви, че не намира нищо нередно и в снимките и видеото от спалнята на Бойко Борисов. Не намира нищо нередно и в чекмеджето му.

В съобщението си от вчера Прокуратурата де факто казва, че няма никаква представа дали са истински парите и кюлчетета в чекмеджето.

Прокуратурата казва, че няма никаква представа коя е “прекрасната госпожа”, снимала в спалнята на министър-председателя. Снимала включително и как той “спинка сладко” с пистолет до главата си. 

Прокуратурата казва, че няма никаква представа как да открие фамозната “Мата Хари” и заради това, забележете - Прокуратурата спира наказателното производство по скандалните снимки и скандалното видео.

Че за какво ни е въобще тогава Прокуратура, която никога няма никаква представа за абсолютно нищо, уличаващо властта?

А, да, на властта ѝ е нужна такава Прокуратура. За работата на Прокуратурата само властта може да каже: “Конграчулейшънс!”

Две са думите, които ми хрумват след тези уникални съобщения на Прокуратурата. Думите са саморазобличаване и затвърждаване.

Саморазобличаване на Прокуратурата като слуга на изпълнителната власт и затвърждаване на легитимността на протестите от лятото, които искаха едновременно оставките и на министър-председателя, и на главния прокурор. Видимо протестиращите съвсем правилно са гледали на Бойко Борисов и Иван Гешев като едно цяло, като един отбор в една превзета, мафиотизирана държава. И колкото и двамата да обичат да се правят на луди, както стана ясно от единия запис, истината е една и тя не може да бъде скрита.

Това, което направи Прокуратурата вчера е абсолютното доказателство, че протестите лятото са били прави и абсолютното доказателство, че тези хора трябва веднага да се махнат от нашия живот!

Всъщност, още през лятото един холандски карикатурист обрисува зависимостите между изпълнителната и съдебната власт в България, зависимости, които днес косвено се потвърждават от замитането на скандалните записи и снимки. Тази карикатура казва всичко:

Че защо ни е прокуратура?

 

 

 

Източник: https://fakti.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Мая Манолова и Слави Трифонов "заедно ще си пазят изборите"

Слави Трифонов: Българското МВР – най-смешното МВР в света

Кольо Колев: Слави Трифонов може и да спечели изборите

Слави Трифонов: България, напук трябва да има медицински хеликоптер

Най-четеният коментар на Слави: Спомняте ли си какво направи Бойко миналото лято?

Мая Манолова: Демократична България и Слави Трифонов ще демонтират Борисов от властта

Коалиция? Първо да се разберем: Изток или Запад

Слави Трифонов: Хрантутниците в НС пак доказаха, че не им пука за нас

Демократична България: Ще управляваме с мандат, реализиран заедно с Изправи се.Бг на М.Манолова и партията на С.Трифонов

Слави Трифонов: Поклон, професоре, ще ни липсваш! (ВИДЕО)

 

 


142519