Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Слави: Животът на бл...
Слави: Животът на близките ни е над закона

Слави: Животът на близките ни е над закона"Изразявам категоричната си подкрепа към пловдивския д-р Иван Димитров, арестуван за убийството на крадеца рецидивист, нахлул в дома му! Това, което мисля съм го казал преди повече от 2 години", това написа Слави Трифонов на своята Фейсбук страница.

Припомняме, че днес над 200 души се събраха на протест пред сградата на полицията в Пловдив, за да поискат освобождаване от ареста на лекаря Иван Димитров. Сред събралите са приятели и колеги на Димитров, както и хора, които не го познават.

Той е с прокурорско задържане до 72 часа по обвинение за убийство, след като е произвел изстрел, довел до смъртта на мъж, който влиза в дома му, за да го обере.

Лекарят опитал да задържи влезлия в дома му мъж, но бил ранен с нож. Последвал е изстрел, а крадецът умира на улицата.

"Само 5% от крадците са били разкрити. Представете си каква полиция имаме, каква съдебна система имаме. Какво трябва да направиш, ако видиш, че някой влиза в дома ти? Да го помолиш да излезе ли?", казва Слави при една от многобройните си срещи с граждани преди година. "Не, трябва да го гръмнеш, ако те заплашваш. Имаш право. Твоят живот и животът на твоите близки са на първо място. Законът ли е по-важен от живота на твоето дете. Най-законът е моралът. Законът трябва да те пази", категоричен е Слави.

******************************

Изразявам категоричната си подкрепа към пловдивския д-р Иван Димитров, арестуван за убийството на крадеца, рецидивист, нахлул в дома му! Това, което мисля съм го казал преди повече от 2 години.

ВИЖТЕ ТУК ВЪВ ВИДЕОТО

 

 

 

 


54581