Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Слави и „Демократичн...
Слави и „Демократична България“ единни с Мая Манолова...

Слави и „Демократична България“ единни с Мая Манолова...А изборите са само началото... на промяната

 

Коментар на Зора Ангелова

Информационен сайт „ДНЕС“

 

Колкото повече наближават изборите, толкова по-често в общественото пространство отчетливо кънти един въпрос – С кого бихте се коалирали в управлението?

Никога няма да управляваме, нито ще участваме в управление с ГЕРБ, ДПС и техните патерици. Те са символът на едноличния задкулисен модел. Не искаме и БСП, която се „изтърка“ в ролята на уж опозиция...

Ето в тези три изречения се побират и очакванията на избирателите към бъдещите управници на България. Това да е новият политически морал, който всъщност да е равносилен на така жадуваната промяна. А тя промяната чука все по-силно на вратата, и разумните ходове за всички българи са пълната мобилизация, умереният компромис и протегната ръка между трите нови опозиционни формации.

Посоката, непринудено и все едно някак си измежду политическите рейдове, зададе още на кметските избори в София Мая Манолова, вече лидер на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова. Още тогава през 2019 г. тя се изправи и опълчи на модела на управление в София.

Седмица преди изборите - говори Мая Манолова - Събуди се (19.10.2019)

 

Мутрите вън, мафията вън, ГЕРБ и Бойко Борисов далеч от управлението. Това са политическите акценти от позициите на обединението около Манолова. Тя бе заявена категорично още преди изборите. Отдавна. Наскоро Мая отиде и още по-далеко: Извънпарламентарната опозиция ще бъде първа политическа сила, нямам никакви притеснения, бих подкрепила за министър-председател както представител на "Има такъв народ", така и на "Демократична България"...

 

Мая Манолова: С "Демократична България" и с партията на Слави Трифонов не сме конкуренти, а съюзници с общ противник.

 

Седмица преди вота, зад призива на Мая Манолова за прочистване на авгиевите обори на властта, застанаха и „Има такъв народ“ на Слави Трифонов, и „Демократична България“ на Христо Иванов. Всъщност, като първа стъпка трите формации още преди месеци обединиха усилия за гарантиране от доброволци-застъпници и наблюдатели на честен и прозрачен вот.

Цялото интервю с Мая Манолова може да чуете ТУК

Накратко ТУК 

 

Категоричност, конкретност, характерност... Така може да се определи кампанията на Мая Манолова и нейната коалиция. На фона на вялата, скучна и еднообразна предизборна кампания на останалите партии от т.нар. статукво. 

Непоколебимостта и упоритостта, с които Мая се изправи фронтално срещу Борисов, в крайна сметка убеди и накара и останалите големи извънпарламентарни партии да се равняват, да се подкрепят взаимно с „Изправи се! Мутри вън!“.

 

Манолова още като омбудсман се доказа като ярка и последователна застъпничка на интересите на хората. Общественичка, заставаща зад не една и две справедливи национални и локални каузи, зад не една и две човешки тегоби и проблеми.  

 

 

Омбудсманът Мая Манолова депозира оставката си в Народното събрание, за да се кандидатира за кмет на София. Не може да остане безучастна към интересите на гражданите.

 

В безпрецедентната епидемиологична обстановка, за която все по-очевидно и ясно става, че е дирижирана целенасочено и в определена посока от правителството, в условията на всевъзможни и пермаментни управленски кризи, които ни брулят постоянно, някак си все по-ясно си пролича кой колко струва. Изпъкнаха достойните и качествени хора. Видя се коя партия за какво се бори, какви са истинските ѝ цели и възможности.

Всички искаме Промяна, всички искаме политиката в България да се прави по друг, честен начин. По начин, който да направи живота ни по-достоен, справедлив и добър.

Борисов е пътник. Отдавна. Само той не го знае. Или не го разбира... Ще стане официално на 4 април.

А какво идва след символната ера на чекмеджето и кюлчетата, след демагогията и всичките антинародни действия, целящи само едно – оставането на власт на всяка цена! Власт, минаваща през живота и здравето на хиляди българи.

 

Какво идва? Ревизия, повишаване на доходите, сносен живот, отговорни управници, защита на природата и на обикновените хора... Цели – 620 практически и реални мерки в управленския план на „Изправи се! Мутри вън!“.

Е, на финалната права сме. След толкова години... Посоката, която зададе Манолова е вярната, и обединението на опозицията, за което тя говори още от лятото на миналата година ще е факт. За ужас на много хора.

И най-вероятно е следващото правителство да се формира от опозицията – „Изправи се! Мутри вън!”, „Има такъв народ“ и „Демократична България”. Каза го и Слави – коалицията на „Има такъв народ“ ще бъде с формациите на Манолова и Христо Иванов. А изборите са само началото! На промяната и на всичко...

 

Колаж: news2

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Мая Манолова: Нашите листи ще изстържат Борисов от властта и от хазната

Мая Манолова: Борисов погреба парламента

Мая Манолова: Никога няма да управляваме с ГЕРБ, ДПС и техните патерици

Мая Манолова, Хаджигенов и Бабикян – водачи на столичните листи на „Изправи се! Мутри вън!“

Как се подредиха партиите за 4 април?

Мая Манолова: Хората вече не искат Борисов

Мая Манолова към премиера и вътрешния министър: Къде е охраната на машините?

Мая Манолова: Борисов умира от страх от вота на българите зад граница

Мая Манолова: От „Изправи се.БГ“ искаме оставката на шефа на ЦИК!

Хаджигенов: Корупционната власт е в истерия. Значи сме на прав път

Манолова на предстоящите избори

ГЕРБ смята гражданите за късопаметни глупаци

Мая Манолова: С Божков не бих се коалирала, с Трифонов сме в разговори (ВИДЕО)

 

Възможна ли е коалиция "Демократична България" и Слави Трифонов-"Алтернативата" Генка Шикерова

 

 

 

 

 

 

 

147192