Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Слави показа как Вал...
Слави показа как Валери Симеонов си докарва до 3000 лева на ден от нощувки с държавни пари

Слави показа как Валери Симеонов си докарва до 3000 лева на ден от нощувки с държавни париВ "Шоуто на Слави" тази вечер, на което бяха поканени и журналисти, Слави Трифонов показа разследване на екипа му, свързано със съпредседателя на Обединени патриоти Валери Симеонов. По думите на Слави за това разследване има основания за прокурорска проверка.

В Малко Търново Валери Симеонов имал хотел на име "Козият рог", в който по данни на разследването нощували българските военни, които охраняват българо-турската граница. Приходът на хотела идвал от държавните командировъчни на граничарите.

Според разследването на екипа на Слави по този начин Валери Симеонов си докарвал на ден между 2500 и 3000 лева от нощувки. Припомняме, че по-рано днес Валери Симеонов разкри изпреварващо темата на анонсираното разследване срещу себе си от "Шоуто на Слави".

Той разказа, че през деня е бил "гонен из парламента, за да бъде питан за мотела в Малко Търново на телевизия СКАТ".

Съпредседателят на Обединените патриоти е съсобственик в дружеството, което управлява бургаската кабелна телевизия, отбелязва вестник "24 часа".

Имотът, за който става въпрос, е бивш мотел на Балкантурист, купен от фирмата на Валери Симеонов през 2005 г. По информация на бургаския сайт "Флагман", почивната база на име "Козият рог" е реконструирана и отворена за посетители едва през лятото на 2016 г. Това е вторият туристически обект - собственост на СКАТ, след хотел в Златоград.

Валери Симеонов намекна, че акцентът в разследването ще бъде настаняването на войници от бригадите, които се занимават с охрана на границата с Турция. "Мотелът в Малко Търново е нов, работи от 7-8 месеца. Какво като в него нощуват 20-30 войника, на поляната ли да спят?", попита депутатът пред "24 часа".

Той посочи, че "с нетърпение очаква разследването" в "Шоуто на Слави" и че веднага след това "ще заведе дела срещу клеветниците".

Все още няма яснота дали епизодът от днес на "Шоуто на Слави" ще бъде излъчен. Предстои да разберем в 22:30 часа.

 

Източник: https://www.actualno.com/


25907