Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Слави Трифонов: Дела...
Слави Трифонов: Делата са важни, а не думите

Слави Трифонов: Делата са важни, а не думитеМоделът „Кой” дори е представен в парламента. Този модел дори има амбициите да стане собственик на две национални телевизии – бТВ и Нова телевизия

Делата са важни, а всякакви думи може да произнесе всякакъв човек. Това заяви Слави Трифонов по време на петия си ден на протест. Той коментира защо не спира с протеста си след като преди ден от ГЕРБ обявиха, че ще внесат законопроект за мажоритарна система. 

Той заяви, че не е разочарован, че не получава сериозна подкрепа за искането си за въвеждането на мажоритарна изборна система. Аз ще седя тук, докато депутатите не започнат да работят по въвеждането на мажоритарна система. 

Ако във Франция имаше пропорционална система, то Марин льо Пен щеше да победи на изборите за президент. Всички видяхме обаче с какъв разгромен резултат тя загуби вота. 

Депутатите не искат да поемат отговорност, за да не се промени начинът им на живот. Трябва да го направят защото такъв е законът и моралът и ако не го направят не трябва да са вътре в тази сграда. Да излязат и да кажат, че тези хора, гласували на референдума, не ги касаят и няма да се съобразят с тях, поиска Слави Трифонов. Той посочи, че отдавна трябваше тук да има представители на властта и да отговорят на въпросите на хората. Сега вече нямам за какво да говоря с тях. Те трябва да приемат волята на хората, а не да нарушават закона, категоричен беше Трифонов. "Не ви ли е обидно да не ви зачитат, а да ви броят за стадо", обърна се той към хората на площада.  

 

България не е приключила с олигархичния модел. Моделът „Кой” дори е представен в парламента. Този модел дори има амбициите да стане собственик на две национални телевизии – бТВ и Нова телевизия, заяви Слави Трифонов. Той дори прогнозира, че до края на годината двете телевизии ще имат нови собственици. 

Слави Трифонов призна, че е получавал заплахи по време на организирането на допитването. Трябва да се промени законът за референдума. Той е направен така, че да не се чуе гласа на народа, отбеляза водещият. 

Той се надява, че с въвеждането на мажоритарен вот свестни хора да се навият да се занимават с политика. 

Основният ми страх е, че е възможно наистина да не се оженя, обобщи риторично Слави Трифонов. 

България

 

Източник: https://fakti.bg/


26976