Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Слави Трифонов: Думи...
Слави Трифонов: Думите на „приятеля на истината“ Бойко Борисов за електронното гласуване се повтарят от други. Това е безумно!

Слави Трифонов: Думите на „приятеля на истината“ Бойко Борисов за електронното гласуване се повтарят от други. Това е безумно!Слави Трифонов взе отношение по провелата се вчера по обществената телевизия дискусия по въпроса за електронното гласуване, сред поканените на която са били шефът на правната комисия Данаил Кирилов и заместник-председателят на ДПС Хамид Хамид. Слави Трифонов определи казаното от тях  като „интересни неща“ и „големи глупости“, и коментира следното:

„Шефът на правната комисия и представител на ГЕРБ – Данаил Кирилов изказа невярното твърдение, че е имало срив на електронното гласуване в Естония и че картите за електронно гласуване на над милион и половина естонци могат да бъдат блокирани. Обаче това не е истина. Даже ще бъда повече от директен и ясен. Това е абсолютна лъжа. А истината е, че в Естония нито е имало срив в електронното гласуване, нито картите са били блокирани. А е имало съмнение, че ключът на малка част от картите е можело, теоретично, да бъде разбит. И този проблем е бил оправен веднага.
Хубаво е, че шефът на правната комисия работи с такива лъжливи факти. Внушава доверие. Същите лъжи изрекоха големият „приятел на истината“ Михаил Константинов и още по-големият „приятел на истината“ Бойко Борисов. Истината е, че тези факти могат да бъдат проверени от всеки човек и да лъжеш по този начин, дори не е нагло, а направо – безумно. Това означава, че абсолютно си се самозабравил и абсолютно подценяваш интелигентността и морала на хората.
Пак на това обсъждане представителят на ДПС – Хамид Хамид каза, че доверието на обществото в дистанционното гласуване е „нула“. Явно за Хамид Хамид, гласувалите на референдум “за електронното гласуване” 1 883 411 български граждани са равни на нула!
Какви са тези депутати, уважаеми зрители? Какво става в съзнанието им, в главите им? Дистанцията между нас и тези хора се равнява вече на светлинни години. Такива лъжи!
Явно за Хамид Хамид, освен майчин език, има и майчина математика, която обезсмисля основните математически постулати до днес.“

 

ВИДЕО

 

Цялото предаване от 5 декември 2018 г.

 

Източник: https://www.slavishow.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Без срам >> Машинно и електронно гласуване НЯМА, приеха да има видеoнаблюдение в избирателните секции

За машинното и електронно гласуване >> Слави Трифонов разговаря с експерта по електронно управление Божидар Божанов

Бягат ли политиците от електронно гласуване?
83299