Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Слави Трифонов: Не в...
Слави Трифонов: Не ви ли пука как се харчат нашите пари

Слави Трифонов: Не ви ли пука как се харчат нашите париВчера, по повод на информация от bTV Новините, че сцената за откриването на “Пловдив – европейска столица на културата” струва 2 милиона лева, аз изразих едно съмнение, че тази сцена не може да струва 2 милиона лева. Защото аз съм я наемал за концерт на стадион “Васил Левски” и тя струваше 681 000 лева. Изразих това съмнение по телевизията, и  тъй като аз съм гражданин на България, а това са държавни пари, поисках пловдивската община да покаже фактурите.

И аз да покажа моите фактури. За доказателство. И настана, както обикновено, една голяма говорилня. Пловдивската община обяснява някакви работи, вие коментирате съвсем логично в интернет някакви работи, но моите фактури така и си стоят самотни, пък аз никакви пловдивски фактури не съм видял. Имам да кажа по този повод две неща: Първо, вие не смятате ли, че е правилно, като граждани на България, да държим сметка за това как се харчат нашите пари?

 

Наистина – не ви ли пука как се харчат нашите пари? И няма никакво значение дали тези пари се харчат за сцени, за магистрали, за обществени сгради, за водопроводи, за каквото и да е било. Защото ние сме като едно голямо семейство – гражданите на България, и трябва да имаме много точна представа как се харчи семейният бюджет.

 

Защото, ако не го правим, значи не ни пука за нашата собственост и постъпваме безотговорно към семейството. А аз не мисля и не вярвам, че това е така. И второ: Това, че Пловдив е културна столица на Европа – това е прекрасно. Но аз смятам, че за да може истински да се гордеем, всичко в Пловдив трябва да е не само културно, а и почтено. Точка по въпроса.

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Слави Трифонов: Още на откриването на „Пловдив – европейска столица на културата“ изчезнаха едни милион и половина


86861