Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Слави Трифонов: Прив...
Слави Трифонов: Приватизацията на „Булгартрансгаз“ била червена линия >> ВИЖТЕ видео от „Шоуто на Слави“

Слави Трифонов: Приватизацията на „Булгартрансгаз“ била червена линия >> ВИЖТЕ видео от „Шоуто на Слави“В предаването Слави Трифонов коментира изказването на енергийния министър Теменужка Петкова по повод решението на ЕК да наложи глоба от 77 милиона евро на „Българския енергиен холдинг“ и на дъщерните му дружества „Булгаргаз“ и „Булгартрансгаз“, с мотив че са злоупотребявали с господстващото си положение и са пречили на частни фирми да ползват газопреносната мрежа, за да участват на вътрешния пазар и да ползват газохранилището в Чирен.

На пресконференция министър Петкова заяви че за българското правителство приватизацията на „Булгартрансгаз“ е „червена линия, която не можем да прекрачим“. Петкова се обоснова, че това е инфраструктура, която е стратегическа за страната и пряко свързана с националната сигурност. Ние компромиси с нашата национална сигурност не можем да правим, заяви министърът.

„Като слушам министър-председателя и енергийния министър, имам чувството, че да купуват българската газопреносна мрежа са се наредили – Ал Кайда, Ислямска държава и Боко Харам. Че тогава, се питам аз, уважаеми зрители, не беше ли заплаха за националната сигурност, когато продадоха Нефтохим – Бургас, БТК, Електроразпределителните дружества, ВиК-тата по градовете, Тец-овете, Летището, БГА Балкан, златните залежи на България?… Значи, какво излиза – че когато се издъниш заради некадърност, това веднага се превръща в заплаха за националната сигурност. И всъщност – това е точно така – некадърността на едно правителство е заплаха за националната сигурност на държавата.
Помислете си добре, уважаеми зрители, всичко си има цена. И ние си плащаме цената, че тези хора ни управляват.“ – коментира Слави Трифонов. 

 

ВИДЕО

 

Цялото предаване от 19 декември 2018 г.

 

 

 


84443