Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Слави Трифонов: У на...
Слави Трифонов: У нас корупцията по високите етажи не се наказва със съд и затвор, а с оставка, полуоставка или излизане в отпуск

Слави Трифонов: У нас корупцията по високите етажи не се наказва със съд и затвор, а с оставка, полуоставка или излизане в отпускБългарското ноу-хау от последните дни:

У нас корупцията по високите етажи не се наказва със съд и затвор, а с оставка, полуоставка или излизане в отпуск.

У нас политиците с евтини апартаменти се проверяват от хора с евтини тераси.

У нас всяко дете на политик трябва да си има собствен апартамент, докато гражданите от Ямбол се чудят как ще си имат въобще дете, след като им закриха родилното отделение.

У нас влезлите в политиката го закъсват с парите и започват да ги издържат тъщата или дядото.

У нас НАП не намира данъчни нарушения у нито един политик, но пък намира време да праща електронно съобщение до редовите граждани, с текст: "Уведомяваме Ви, че ще осъществим постоянно наблюдение върху поведението на лицата, за които има данни за получени доходи."

У нас след катастрофа на пътя, отнела живота на 20 българи, се проверяват само шофьорът, пътните знаци и мантинелата, но не и строителството и поддръжката на пътя.

У нас няма нито мажоритарна избирателна система, каквато поискаха над два милиона и половина българи, нито пропорционална избирателна система. Има фалшива пропорционална система с подмяна на вот. 
4 човека от Велико Търново отказаха да заемат депутатското място на Цветанов, за да влезе чак седмият в листата. Който пък случайно има рекламна агенция и спечелени обществени поръчки и проекти за близо 1 милион лева.

У нас министър на правосъдието и отговорник за контрола в затворите става депутат корифей, който след бягство на двама затворници от Централния софийски затвор защити властта с думите: "Случаи на бягство от затвора винаги е имало, като се започне от времето на граф Монте Кристо..."

Така че, уважаеми сънародници, ние сме измислили не само компютъра и киселото мляко, но и абсурда като държавна политика.

 

Източник: https://www.facebook.com/STTrifonov/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА: 

Слави: Политиците и управляващите не са ви гаджета. Бъдете активни, критични и изисквайте. Това е

България иска Слави Трифонов! Доброволци се обединяват за отвоюване каузата на референдума и довеждането ѝ до успешен край! Зоват за обединение и промяна в България!

Месец на ПОЗОРА! Ние помним лъжите на ЦИК! България и Слави никога няма да забравят!

Българският лъв се пробуди! Иска справедлива и достойна България!

Слави Трифонов: Честита годишнина от Референдума! Имаме депутати..., политици и парламент-ПОЗОР!


95210