Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Слави Трифонов: В ду...
Слави Трифонов: В душата на всеки от нас се крие див прабългарин

Слави Трифонов: В душата на всеки от нас се крие див прабългарин"Ние, българите, сме странни хора. Повече от 1100 години сме християни, но никой тук няма да отрече, че вътре в душите си си оставаме езичници. И това не е защото не усещаме религията. А защото обичаме живота. Затова и нашите свещеници имат жени и деца. Затова на Коледа се радваме на Рождество Христово, но и с огромна радост колим прасето. А на Великден хем обикаляме църквата, хем е също толкова важно да сме боядисали яйцата и да има агнешко на масата. Никой не може да ме убеди, че дълбоко в християнската душа на всеки българин не стои по един див прабългарин, който седи, гали си меча и само чака повод, за да отпразнува живота по своя красив и първичен варварски начин", сподели днес на Фейсбук страницата си Слави Трифонов.

Думите му са част от концертите, които се проведоха в началото на лятото в Арена Армеец под надслов "Има такъв народ". Повече от 15 000 души се събраха тогава, за да подкрепят Слави. Сред участниците в концертите бяха "Ку-ку бенд", балет "Магаданс", Крисия, Хасан и Ибрахим, Ансамбълът по художествена гимнастика, който спечели бронз на Олимпиадата в Рио, ансамбъл "Филип Кутев", хорова формация "Фортисимо", "Гъмзата Брас Шоу", "Ева квартет", гайдарите Петър Янев, Добри Рахнев, малките цигулари: Далия, Лора и Кай, танцови и хорови формации.

На сцената Слави Трифонов и Иво Сиромахов припомниха имената на Пейо Яворов, поета Николай Райнов, Никола Шишманов, Тодор Колев, Емил Димитров и Христо Проданов. Тогава Слави сравни България с броеница. На нея за всяко лошо нещо слагаме по едно черно мънисто. За хубавите поводи - добавяме бяло. А само българите решават какво предстои да сложат - бяло или черно.

Вижте повече във видеото


37640