Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Слави Трифонов: Вина...
Слави Трифонов: Винаги съм бил честен и откровен с вас! Аз и моят екип не се чувстваме част от медийната среда, не се чувстваме на място..! „Шоуто на Слави“ на 31 юли ще спре да съществува

Слави Трифонов: Винаги съм бил честен и откровен с вас! Аз и моят екип не се чувстваме част от медийната среда, не се чувстваме на място..! „Шоуто на Слави“ на 31 юли ще спре да съществуваУважаеми зрители, 

Знаете ли, че всяка вечер, като сядам срещу вас – аз в телевизора, а вие във вашия дом, та всяка вечер, като сядам срещу вас, аз се чувствам като част от вашето семейство. Понякога си представям как някъде в Стара Загора, Симитли, Каспичан, Варна, моя роден град Плевен, или пък някъде в чужбина – в Англия, Германия, Испания, Австралия, Америка… Представям си вие как ме гледате по телевизорите и аз съм част от вашите семейства, там където ме гледате. Седя до вас и се гледам заедно с вас по телевизията. Казвам ви го, защото това е факт – вече 19 години.

 

За мен, уважаеми зрители, това е едно приключение. Предполагам, че така е и за моите колеги. Познавам ги добре. Мисля, че за всички ни е приключение, но за мен основно е приключение, което продължава вече 19 години, благодарение на моите колеги, благодарение на бТВ, но най-вече благодарение на вас. 19 години. Ако една госпожица се е родила в деня на първото предаване – това беше на 27 ноември 2000 г., сега тя е на 19 години. Може да се жени, да има деца, да гласува. Тази госпожица е израснала заедно с това приключение. Независимо дали го е гледала или не, но тя е израснала заедно с него. Или пък един друг факт ще ви дам – ако подредите всичките тези предавания за тези 19 години едно след друго, ще ви трябват 6 месеца, 24 часа в денонощието, за да ги изгледате всички отначало до края.

 

Уважаеми зрители, казвал съм „уважаеми зрители“ над 70 000 пъти. Значи много ви уважавам. Затова сега ще ви кажа, че моят договор тази година изтича на 31 юли. Той беше подписан за една година последният договор… Всъщност той изтича на 12 септември, но с отпуските, които трябва да ползваме по договор, той изтича на 31 юли. И на 31 юли т.г. това приключение ще свърши, т.е. „Шоуто на Слави“ ще спре да съществува. И тук логичният въпрос е „Защо?“ и, понеже винаги съм бил честен с вас, мисля, че откровеността е най-добрата политика по принцип, пък с вас това е откакто се показвам по телевизията. Затова и сега ще бъда откровен. Не мисля да правя нищо друго.

 

От много време насам аз и моят екип не се чувстваме част от медийната среда, просто не се чувстваме на място. Погледнете всичко около вас – как е организирано, как работи, и кажете вие чувствате ли се на място. Така се чувстваме и ние. Като хора работещи в телевизия, ние правехме през тези години нещата така, както ги усещаме. Бихме желали медийната среда да е друга, имаме други разбирания за свободата и за начините ѝ за отстояване. Защото, уважаеми зрители, в основата на съществуването на нашия екип е усещането за свобода – безусловното усещане за свободното изразяване на собственото ни мнение. Защото ние винаги сме говорили на вас като свободни хора на свободни хора. От позицията, в която сме сега, ние не можем да направим повече. Затова аз реших да не подновяваме договора си с бТВ.

 

Не си мислете, че имаме проблеми с нашите партньори от бТВ. Не, това е мое, наше осъзнато решение. Аз съм правил много телевизионни предавания – така се случи животът ми. Щастливо, да, това е мечтана за мен работа. Всъщност не е работа – аз така живея. Заедно с моите колеги сме правили много телевизионни предавания в различни телевизии. Всички тези предавания са били спирани от телевизиите. „Ку-ку“ много отдавна беше спряно от БНТ и се появи „Каналето“. „Каналето“ пак по БНТ беше спирано два пъти. После се появи „Хъшове“ и то беше спирано два пъти.

 

След това се появи „Шоуто на Слави“ и, хоп, познайте, и то беше спирано два пъти. Но, понеже аз съм учтив човек, искам да благодаря на моите партньори от бТВ, заради които имахме възможността аз и моите колеги да преживеем това дълго, но изумително и прекрасно приключение. бТВ не е абревиатура от три букви, а хора. бТВ в годините смени различни собственици, различни мениджъри… Затова, като почтен партньор, искам да благодаря на Албърт Парсънс, на Светла Василева, на Вики Политова, на Павел Станчев, на Флориан Скал, но най-много искам да благодаря на вас, на вас, уважаеми зрители, благодаря ви!

 

За мен беше чест!

 

 Ð¡Ð»Ð°Ð²Ð¸ Трифонов

Слави Трифонов обяви още, че всички 1435 подаръци, които са получени по време на шоуто, част от обзавеждането в студиото, 6 портрета на личности от шоуто, рисувани от Володя Кенарен, както и 9 книги, в които са писали всички гости в придаването ще бъдат раздадени на зрители чрез томбола. 

В емоционално видео бяха показани моменти от изключително емоционални и емблематични участия на световни звезди, политици, актьори и личности, които вече не са сред нас.

 

19-те години в ефир на "Шоуто на Слави", събрани в 9 минути.

Първият епизод на шоуто бе на 27 ноември 2000 година.

 

 ТУК МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ЦЯЛОТО ВИДЕО ОТ ШОУТО НА СЛАВИ, 6 МАЙ 2019 ГОДИНА


ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Митинг-концертът събра над 100 хиляди на Орлов мост

Кастинг на Слави Трифонов за нови политици - част едно

Кастинг на Слави Трифонов за нови политици - част две

Представители на „ДНЕС“ гостуваха на „Шоуто на Слави“

Референдум на "Шоуто на Слави"

„Боят настана“ – митинг-концерт на Орлов мост

Шоуто на Слави, 3 ноември 2016 г.

4 ноември 2016 г., Разширен репортаж от митинг-концерта на Орлов мост

Слави, обедини България!

България иска Слави Трифонов! Доброволци се обединяват за отвоюване каузата на референдума и довеждането ѝ до успешен край! Зоват за обединение и промяна в България!

Две години след референдума... Загубихме битката, но ще спечелим войната!

Давай, Слави! С теб сме. И България е с теб!

България очаква Слави да направи последната крачка за промяната!

Месец на ПОЗОРА! Ние помним лъжите на ЦИК! България и Слави никога няма да забравят!

Българският лъв се пробуди! Иска справедлива и достойна България!

  

 

 

 

 


98730