Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Слави Трифонов: За р...
Слави Трифонов: За решаването на конфликта на интереси по света и у нас

Слави Трифонов: За решаването на конфликта на интереси по света и у насВ предаването водещият Слави Трифонов коментира поредното абсурдно обяснение на финансовия министър Владислав Горанов по скандала със скъпия апартамент, в който той живее, без да плаща наем на своя кръстник Иван Сариев. Пред медии министър Горанов е заявил, че бил поканен да се нанесе в жилището след земетресението в Перник през 2012 г. Обяснението е, че по това време семейството на Горанов живяло на висок етаж в София, земетресението се усетило много силно и децата му много се изплашили и затова Сариев го е поканил в жилище, което бил купил с инвестиционна цел.

„Направо не мога да повярвам. Горкият Горанов се стресирал в София от пернишкото земетресение, след което отива да живее в голям, безплатен апартамент пак… в София. Ей, много плашлив финансов министър! Много се уплашил! Поне в Етрополе да беше отишъл, на стотина километра от земетресението“, коментира Слави Трифонов.

А за това, че жилището било купено от кръстника му с инвестиционна цел, Слави цитира коментар от интернет, че това е точно така – жилището е купено с инвестиционна цел – Сариев е инвестирал в министъра на финансите.

Слави Трифонов направи паралел със случая от 2012 г., когато президентът на Германия Кристиан Вулф си подаде оставката, защото, преди да стане президент, когато е бил премиер на Долна Саксония, е взел от съпругата на свой познат голям заем при много изгодни условия и освен това се е възползвал от безплатна почивка, осигурена му от бизнесмен. „Заради това президентът на Германия Кристиан Вулф подаде оставка. Защото това е морален акт. И така е правилно. Заради обществото. Което – какво означава, уважаеми зрители? Че ако ние се имаме и се смятаме за общество, правилното е министърът на финансите не да се оправдава със земетресенията и с други глупости, а веднага, веднага да си подаде оставка. Но това е само при положение, че ние смятаме себе си за общество“, каза Слави Трифонов.

 

ВИДЕО

 

Източник: https://www.slavishow.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

НОВИНАТА НА ДЕНЯ: За Коледа! На всеки българин по един кръстник с поне по един апартамент.

ВИЖТЕ ТУК всичко по темата >>

Баш него ли, неоправното, сложихте да управлява парите на държавата

За първи път! Истината за аферата „Владислав Горанов“! Как всички покриват Горанов!

Той млад и богат, тя - просто Цецка. Защо Плевен оглавява стремежа правителството да падне от власт?!

 


83117