Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / Слави Трифонов детон...
Слави Трифонов детонира взрив, който ще срути Борисов

Слави Трифонов детонира взрив, който ще срути БорисовБългарското европредседателство завърши с протест на българите в чужбина срещу управлението на Борисов. Протестът започна в Лондон и ще продължи и в други европейски столици.

 Защо започна в Лондон? Отговорът е простичък – да си спомним къде беше концерта на Слави Трифонов. Слави Трифонов отпуши българската бутилка и духът на гнева вече излезе. Борисов подцени ситуацията с напрежението, което генерира срещу себе си. Той се опияни от медийните фанфари. Така и не разбра, че протестът на майките пред НС е плод и на неговото многогодишно управление. Късно е вече да овладява този протест. Да си представим, че майките на деца с увреждания започнат гладна стачка, като форма на протест. Борисов пада още в същия ден. Борисов не разбра, че майките говорят за системата, която убива децата им и тях самите. Борисов не разбра, че системата трябва да се промени не поради неговото желание протестиращите да се махнат от главата му.

 

И така се стигна и до Слави Трифонов. Първо пресконференция с майките, после концерт в Лондон. Сега вече наблюдаваме ехото от концерта. Да, това ехо се подема от най-големия донор на пари в българската държава- българите в чужбина. Без тях и техните пари България е фалирала държава. Борисов трябва да разбере, че днес срещу него протестират хората, които крепят финансовия мир в държавата ни. И ако само за един месец българите в чужбина преустановят изпращането на пари в България, то държавния банкрут ще се окаже реалност.

И така да обобщим. Подкрепата на Слави Трифонов, която той оказа на майките на деца с увреждания и самите деца, отключи гнева на българите в чужбина срещу Борисов.

 

 Има едно физично явление и то се казва резонанс. Та ще наблюдаваме политически резонанс, който може да срути непоколебимо Борисов.

И да се върнем към Слави Трифонов. Той детонира взрив, който предизвика верижна реакция на гняв сред българите срещу Борисов. Основателно е да предположим, че тази верижна реакция на гняв ще предизвика ако не ядрен политически взрив, то поне мощен политически резонанс.

 

С други думи Слави Трифонов може да се окаже фактор, който ще детронира Борисов. Възможно е Слави Трифонов да направи и един концерт срещу поскъпване цената на енергия в България. Да, тя тази цена се увеличи в първия ден след края на европредседателството на Борисов. Борисов подценява и протестите срещу това увеличение на цените. В същото време в съседна  Румъния цената на тока за бита се намалява.  

Очевидно е, че предстои горещо политическо лято за Борисов. А ако Слави Трифонов реши да направи няколко летни концерта в страната, политическия термометър ще се пръсне.

 

Петър Добрев, историк

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ НАШИ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Филм за концерта в The O2 Arena – част 1

Слави, единствен ти застана до нас в тази жестока борба!

Празни приказки: Социалният министър не убеди майките на деца с увреждания, че системата ще бъде променена

Слави спасява децата на България!

Медиите нарочно мълчат за дарението на Слави Трифонов*

Слави: Какви са тези хора напуснали парламента при едноминутното мълчание в памет на клането в Батак?

България има бъдеще! То е Българският народ и Слави Трифонов

Слави: Не съм човек, който губи!

СЛАВИ ТРИФОНОВ: ГОСПОДА ПОЛИТИЦИ, ЩЕ БЪДЕТЕ УВОЛНЕНИ!

Пътят на Слави продължава. Готови ли сте?

НЕ СМЕ НАРОД, А МЪРША