Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Слави Трифонов обжал...
Слави Трифонов обжалва решението на ЦИК за референдума

Слави Трифонов обжалва решението на ЦИК за референдумаНека политиците да не забравят кой им е началник, призова инициаторът на допитването

 

Екипът на Слави Трифонов ще обжалва пред Върховен административен съд решението на Централната избирателна комисия (ЦИК) за референдума. По закон това трябва да стане в 7-дневен срок.

Нямам доверие на системата, най-малко имам доверие на ЦИК, заяви в късните новини на бТВ Слави Трифонов.

В случая смятам, че точно Централната избирателна комисия, бидейки в услуга на толкова много политици толкова много години, не е институция, на която може да се има доверие. Има много сигнали от наши доброволци, от наши зрители, участници в референдума, за нарушения, които не са отбелязани в това, което виждам. Затова изчаках, за да се запозная с това, което казва ЦИК и с решението им. По закон аз и инициативният комитет ще обжалваме във Върховния административен съд и ще направим всичко възможно по законов път това решение да бъде премахнато, защото според мен то не е правилно, не е вярно. Така се обоснова Слави Трифонов.

Той допълни, че няма доверие и на парламента с партиите в него. Той беше категоричен, че трите въпроса от референдума трябва да бъдат приети по начина, по който е изразил волята си суверенът.

Тук за някакви гласове да говорим, за политически дивиденти, които искат да извлекат партиите – това е толкова прозрачно и за съжаление е толкова неприятно, направо е гнусно. Не мога да го коментирам по друг начин, освен по този, който издават волята си три милиона и половина българи. Тези три точки трябва да бъдат приети по начина, по който ги искат хората. Нека политиците да не забравят кой им е началник, призова Слави Трифонов.

 

Източник: http://m.fakti.bg/

 


18908