Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Слави Трифонов посве...
Слави Трифонов посвещава концерта си в Лондон на децата с увреждания

Слави Трифонов посвещава концерта си в Лондон на децата с уврежданияКонцертът на Слави Трифонов и Ку-ку бенд на 9 юни в Лондон в зала О2 ще е с мото "Системата ни убива". Самият Слави ще излезе с такава тениска. Причината е невероятната гавра, която управляващите направиха с родителите на деца с увреждания само преди няколко седмици. Тогава майки и бащи на болни българчета не бяха допуснати в сградата на Народното събрание с обяснението, че носят тениски с надпис "Системата ни убива" и така нарушават дрескода на парламента.

"Всички бяхме свидетели как тези жени бяха грозно и унизително изгонени от парламента. Решихме да ги подкрепим - на концерта в Лондон на 9 юни", каза на пресконференция Евгени Димитров-Маестрото от екипа на "Шоуто на Слави". "Решихме да дарим цялата печалба от концерта на Конфедерацията за защита на правата на децата", допълни той.

Обнадеждена съм, че може да има бъдеще за децата ни. Това е първият жест към болката на тези деца и техните родители", заяви Ралица Енева, майка на три момчета, която от години се бори за правата на най-малкото си болно дете.

Сумата ще бъде използвана за подпомагане на хилядите деца, които страдат ежедневно, ежеминутно, заявиха от Конфедерацията за защита правата на децата. Идеята ни е да направим и една голяма информационна кампания. Основният ни проблем не е едни пари, които правителството да ни дава, а комплекс от политики, за да могат тези деца да са част от обществото, да се чувстват достойни хора, посочиха от Конфедерацията.

"Беше възмутително майките да не бъдат допуснати в парламента с обяснението за дрескод. Това, което се случи, беше унизително и ме кара да се срамувам. Хората, които носят отговорност за това обаче не се срамуват. Една държава си личи по това как се грижи за хората, които страдат", заяви Слави Трифонов.

"Когато тръгнахме да направим концерт, най-голямото предизвикателство пред нас беше да го направим в тази зала. Два дни преди нас там ще има концерт Браян Адамс, а два дни след нас - Кейти Пери. В О2 се събират най-големите изпълнители. Вече бяхме тръгнали да организираме концерта, когато се случи това с родителите на болни деца. Ето защо решихме да направим концерта по този начин, за да им помогнем. Трябва да осветим това, което се случи. Ние сме в основата на създаването на Българската Коледа преди толкова години. Но това няма значение. Значение има само това заедно да си помагаме едни на други. Ние имаме опит в благотворителни каузи, а тази кауза съвпадна с нашия концерт", категоричен беше Слави.

 

ВИЖТЕ ВИДЕО от пресконференцията на Слави Трифонов и родителите на деца с увреждания от “Конфедерация за защита правата на децата”, които не бяха допуснати в Парламента

 

Вижте още публикации по темата:

Смешният плач и крокодилските сълзи на един премиер!

Майка на дете с увреждания: Сълзите на Борисов са популистки 

Правата на децата с увреждания? Важното е, че Борисов е разплакан 

Пак местенца за оядени чиновници* >> Един орган ще контролира телковете вместо досегашните девет 

Майката, разплакала Борисов, иска извинение от премиера 

Управници и политици с непоправими увреждания 

Държавата, която убива хората с увреждания 

В „сбърканата“ държава на ГЕРБ* >> Майките на деца с увреждания не вярват на сълзите на Борисов

Политическа гавра* >> БСП и ГЕРБ си скочиха, хора с увреждания

Празни приказки* >> БСП внесе искане за оставката на зам.-председателя на парламента от ГЕРБ

Политическа гавра* >> БСП и ГЕРБ си скочиха, хора с увреждания не били пуснати в парламента

Безграничен цинизъм* >> Охраната била виновна, че хората с увреждания не бяха пуснати в парламента

БСП: Системата убива хората с увреждания директно!

НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА

 

 

 


63504