Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Слави Трифонов за пр...
Слави Трифонов за приликите и разликите между Франция и България

Слави Трифонов за приликите и разликите между Франция и БългарияВ предаването водещият Слави Трифонов направи паралел между случващото се във Франция и България, по повод предприетите предишния ден мерки от френския президент за справяне с икономическата ситуация. Ето какво каза Слави Трифонов:

„Уважаеми зрители, не знам дали следите какво става във Франция. Не знам дали правите сравнения с нещата в България. И там, и тук хората протестират. И там, и тук протестите са срещу високите цени на горивата. И там, и тук хората протестират срещу социалното неравенство, срещу абдикирането на държавата от социалната й функция, срещу унижението на обикновения, нормален гражданин, срещу откъсването на елита от хората. И дотук с приликите.
Защото вчера вечерта френският президент Еманюел Макрон се изправи пред нацията, (…) призна грешките на водената от неговото правителство политика и обяви незабавни мерки за справяне с икономическата ситуация. Мерки като: замразяване на акцизите на горивата, увеличаване на минималната работна заплата със 100 евро, освобождаване от данъци на хората, получаващи минималната заплата от – забележете – 2000 евро месечно, освобождаване от данъци на доходите от извънреден труд.
Ето така се прави.

Отдавна в България се говори, че трябва да се махнат данъците на хората, получаващи минимална работна заплата, защото приходите в бюджета от техните данъци са пренебрежимо малки, че трябва да се въведе диференцирано ДДС върху лекарства, храни и книги, така както е в почти цяла Европа, че трябва да се заплаща по-скъпо извънредният труд през нощта и почивните дни. Отдавна се говори и нищо не се прави.

Представяте ли си, уважаеми зрители, българският министър-председател да се изправи и да каже, че ще направи всички тези неща?! Това никога няма да стане и ще ви кажа и защо. Защото в словото си вчера Макрон каза следното: “Легитимността ми идва не от някаква титла, а само от вас… Вие сте единствената ми грижа!” Това каза той.
А всички ние знаем откъде идва властта и легитимността на нашия министър-председател и цялата политическа олигархия – идва от една уродлива избирателна система и от срастването на държавата с престъпността.“

 

ВИДЕО

 

Цялото предаване от 11 декември 2018 г.

 

Източник: https://www.slavishow.com/

 

София иска оставка на правителството!

 

Протестите във Франция

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Протестите продължават в цяла България! >> Гражданите настояват за по-добър стандарт на живот (обзор)

Хиляди недоволни блокираха Петолъчката, АМ „Хемус“, Е-79, Прохода на Републиката, но ги спряха преди „Кулата“! Бойко Борисов наглее в Брюксел – нарече протестите „много малки“! (ОБЗОР)

"Жълтите жилетки" във Франция призовават за нови протести на 1 декември

Франция обмисля извънредно положение след нощ на тежки безредици

1220 души остават в ареста след протестите във Франция (ВИДЕО)

И таксиметровите шофьори се вдигнаха на протест! Настояват за оставки и промяна в изискванията за възрастта на автомобилите им

„Спрете атаките срещу строителния бранш’’ - протест на строителите

Да опазим природния еликсир! И пчеларите на национален протест

Да се разбудим! До нас умират хора... (ОБНОВЕН)

Дами и господа НЕуважаеми политици, вие сте убийци на деца! Нашите, българските! (ОБНОВЕНА)

 

 

 


83760