Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Слави за откраднатот...
Слави за откраднатото ДДС: Това е повече от 4 КТБ-та

Слави за откраднатото ДДС: Това е повече от 4 КТБ-таOт днес следобед гледам новините на различни телевизии и да ви кажа разбрах много важни неща – например, че до всяка дупка по пътищата не може да има полицай.

А аз, наивникът, вярвах, че ще има. Разбрах също така, че днес, на първа пролет, сме имали зима вместо пролет. Добре, че бяха новините, иначе не знам как щях да разбера и това. От новините още сутринта пък разбрах, че днес е Международният ден на щастието. Но, за сметка на това, не чух в новините едно нещо, което ме направи адски щастлив, направо ме взриви от щастие в тоя Международен ден на щастието.

Това нещо го научих, щото имам интернет и го видях в два-три сайта. Разбира се, новината е незначителна за новините. А тя е следната: несъбраният ДДС, установен с влезли в сила ревизионни актове на НАП за периода от 2000 г. до 2017 г. е 16 милиарда и 200 милиона лева!

Това го признава самата НАП пред Гражданско сдружение „БОЕЦ“, които са получили данните по Закона за достъп до обществена информация от изпълнителния директор на НАП Галя Димитрова. 16 милиарда и 200 милиона лева! Това са повече от 4 КТБ-та! И в тази сума, забележете, влиза само декларираното и впоследствие неплатено ДДС, не влиза източеното и укритото ДДС! От НАП също така казват, че близо 6 милиарда лева от тия 16 милиарда ги „отписват“ и ги пишат несъбирaеми, защото се дължат от лица, които са малоимотни! Това е – трябваше да си гледам само новините, че сега не знам к'во да го правя това огромно щастие, което ме споходи.


56693