Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / След дъжд качулка! >...
След дъжд качулка! >> Румен Порожанов: Всички къщи за гости ще бъдат проверени

След дъжд качулка! >> Румен Порожанов: Всички къщи за гости ще бъдат проверени"Всички къщи ще бъдат проверени, независимо дали е изтекъл или не мониторинговият период. Ако се установят пропуски ще се налагат финансови рестрикции, дори връщане на средствата. Към момента 18% от къщите са проверени, има такива които са изрядни, целта е тези, които не са изрядни да бъдат санкционирани и средствата да бъдат възстановени." Това каза Румен Порожанов министър на земеделието по повод проверките, които текат на къщи за гости на извънреден брифинг от Министерски съвет.

"Риск анализът е върху 5 % от къщите, заради сигналите, които са получени. По информация от преди седмица са проверени над 110 хил. къщи за гости, като по тях са направени актове и са предявени за възстановяване над 10 млн. лева. За 32 от тях имаме искане за пълно възстановяване, за останалите има частично или финансова корекция. Основен проблем в една част от къщите за гости е "използването по предназначение", което програмата налага", допълни Порожанов.

"По разпореждане на премиера и главния прокурор от миналата седмица работят екипи, които включват и служители на Министерството на вътрешните работи, служители на НАП, служители на Държавен фонд "Земеделие", които отговарят пряко по тази програма. Проверката има за цел да обхване в пълен обем тези къщи, за да се види дали има неправомерно използване на средства", каза министъра на вътрешните работи Младен Маринов.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://izbori.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Преди изборите: замеряне с имоти

Източени стотици милиони! А къде е... Порожанов...?! >> За гости ли са къщите за гости, строени с европейски пари

А къде е Порожанов...?! >> ЕК е глобила България с 13 млн. евро за къщите за гости

България - страната на "къщите за гости"

 


98029