Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Сложиха ви го на третия ден

Сложиха ви го на третия денМинистър Горанов, видният финансист на правителството, призова новоизбраните кметове да повишат местните данъци. Не можело така да се строят магистрали с ниски данъци. За да имало инфраструктура, трябвало ние, данъкоплатците, народът, да осигурим парите.

А сега да преведем: Гласувахте за нас. Обещахме ви просперитет. Сега, след като властта отново е наша, ви увеличаваме данъците. Които ще отидат за строителство на нови магистрали и пътища, от които ние да крадем, а вие да се претрепвате по тях. А ние да ги ремонтираме отново и отново, докато сме на власт. Нещо неясно за някого?

Фикс-идеята на гербавите, че държавата съществува само за да строи магистрали, е много забавна. Докато не се усетим, че ние си плащаме за това. Вземат пари от всеки един от нас, включително и от пенсионерите /защото всяка купена стока е с ДДС, който е косвен данък към бюджета/. А ги харчат по свое усмотрение, което няма нищо общо с нуждите на хората.

Все едно да си давате вкъщи половината заплата, а главата на семейството постоянно да прави коридора с нови плочки, които да са най-скъпите на пазара, а в същото време покривът да тече над главата ви и канализацията да не работи. Защото за държавата и народа най-важни трябва да са хората. Те са основният ресурс на една държава. Без тях държавата е празна дума. А днешната държава губи най-голямото си богатство – българите.

Защото ако се увеличават данъците, то нека парите да отиват за пенсии, за децата, за училища и болници. А не за прокълнатите ви магистрали.

Вие постоянно вдигате данъците. По един или друг начин – чрез увеличаване на размера или чрез промяна на реда и условията за плащането им. И крадете. Защото няма обяснение как с вашите заплати карате коли за стотици хиляди и живеете в имения за милиони. Нито как си позволявате този стандарт на живот. Ще ви кажа как – позволявате си го на гърба на народа си. От нашите пари крадете. И продължавате да искате….

А на феновете на гербавите и тези, които не излязоха да гласуват – хак да ви е. На третия ден ви го сложиха! Но защо и ние трябва да страдаме заради вашата глупост?

 

Източник: www.svobodnoslovo.eu


116433