Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Смях през сълзи >> Л...
Смях през сълзи >> Любимо лице от шоубизнеса влиза в кметската надпревара за София

Смях през сълзи >> Любимо лице от шоубизнеса влиза в кметската надпревара за София„Партия на зелените“ издига актьора Тончо Токмакчиев за кмет на София. От централата на зелените още не са потвърдили официално информацията. 


„На този етап нищо не мога да коментирам, защото ми предстои турне в САЩ и Канада“, заяви Тончо Токмакчиев. 

От Партия на зелените се спрели на актьора, тъй като винаги е имал активна гражданска позиция по проблемите на София. Като планинар често може да бъде срещнат на Витоша в събота и неделя.

Участва в инициативи за почистване на планината, както и за опазване на околната среда. Освен това споделял виждането си, че днес живеем в интересно време – това на обединена Европа. Време, много по-добро от периода, когато България беше част от блока на СССР.

Смята, че най-успешният президент на САЩ досега е Роналд Рейгън, който заедно с папа Йоан-Павел II е създал политически условия за края на комунизма.

Като актьор в популярно сатирично шоу Токмакчиев често е влизал в кожата на български политици. Мнозина от тях са му се сърдили през годините заради един или друг скеч.

Въпреки политическите си роли, актьорът досега е стоял встрани от реалната политика.

В момента Токмакчиев пътува из България и по света. Заедно със своите колеги Георги Мамалев и Камен Воденичаров правят комедийния спектакъл „Майсторите на комедията“. Тончо Токмакчиев го определя като „един приятен и забавен преглед на нашия живот“ и казва, че е много важно да работиш с хора, с които имат еднакъв естетически вкус и критерии.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://blitz.bg/

 112268