Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Смях в дясното >> И ...
Смях в дясното >> И Радан заяви, че ще се търси партньорство със СДС и ДБГ

Смях в дясното >> И Радан заяви, че ще се търси партньорство със СДС и ДБГОбединението "Демократична България" е много добър център за широко партньорство. Надявам се да имаме такова със СДС и "Движение България на гражданите" (ДБГ). Това каза зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев пред БНТ. Партията е една от политическите сили, които се включиха в "Демократична България". 

Кънев опроверга информациите, че лидерът на СДС Румен Христов иска дясно обединение само с ДСБ. Според него Христов знае много добре, че вече е сключено коалиционно споразумение за създаването на "Демократична България" и затова няма как то да бъде заобиколено. Радан Кънев каза още, че с бившия здравен министър Петър Москов, който също обяви амбиции за създаване на нов политически проект, няма как да работят заедно, тъй като са тръгнали "в различни политически насоки". 

Зам.-председателят на ДСБ коментира и темата за рестартирането на проекта АЕЦ "Белене". По думите му условието, което България поставя за реализирането му - без държавни гаранции, е неизпълнимо. Това най-вероятно щяло да се отрази и на китайския интерес към централата. 

"Няма частен модел без държавни гаранции. Китайците не са положили един кв/м асфалт извън Китай без държавна гаранция. Този проект е мъртъв. Модерните изисквания за безопасност за много по-различни от преди", добави Кънев. 

По думите му в момента "имаме една управляващата партия, която няма идея какво ще се случи след 6 часа", а масово нейните членове не знаели английски език".

 

Източник: https://www.dnevnik.bg/


ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Смях в дясното >> СДС и ДСБ заедно на евроизборите?

Смях в залата* >> СДС ще прави опит да обедини десните

Десните: Борисов, иди си*

Десните: Борисов може да се допълзи по корем до пълен мандат, но с него ще се пълзи и цяла нация

 

 

 

 

 


83427