Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Социолог: Борисов се...
Социолог: Борисов се опитва да си напазарува доверието на избирателите (ВИДЕО)

Социолог: Борисов се опитва да си напазарува доверието на избирателите (ВИДЕО)Премиерът Борисов се опитва да си напазарува доверието на избирателите. Това сподели в предаването "Студио Actualno" Иво Желев от социологическа агенция "EСТАТ" по повод отпуснатите от Министерския съвет допълнителни над 16 млн. лв. за средното образование у нас.

"Мярката с парите за образование е закъсняла и е на парче. Целта на средствата е подобряване на имиджа на правителството, но това трудно ще стане. Мината е точката, от която нататък не 16, а 600 милиона да се дадат, връщане назад няма. Доверието на избирателите не се купува с пари, счита Иво Желев.

По думите му цялата държава работи ден за ден. Днес очакваме да се случи едно сутринта, следобед друго, на следващата сутрин - трето. В медийните си изяви премиерът в един момент демонстрира разкаяние и готовност да направи това, което хората очакват. А часове по-късно демонстрира твърдост.

Социологът подчерта, че спадът в търговията на дребно е 18.1%. Зад тези числа се крие драмата на големи сектори от икономиката с милиарди оборот и стотици хиляди заети. И децата, и учениците вече виждат, че перспективите не са добри. Според Желев недоволството срещу тази политическа класа е много широко. Това са 50-60% от населението. Това не е само една прослойка, отбеляза още експертът.

Според Желев държавният глава обира позитивите от публичността си. Радев се появява в критични моменти и се опитва да катализира протестите, каза още социологът.

Подробности от разговора може да видите във видеото:


Редактор: РУМЕН СКРИНСКИ 

Източник: https://www.actualno.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Раздаването на приближени продължава с пълна пара! >> Правителството даде плаж в Обзор за 20 години на фирма, свързана с ВИС

ДЕМАГОГИЯ! >> Предкризисното щедро раздаване на пари продължава: минимална заплата за семейства с деца до 14 г..., но само за времето на извънредното положение

Манолова призова Борисов КРС и ЦИК да върнат бонусите от по 20 хиляди лева, които са си раздали

Политологът проф. Евгений Дайнов: Борисов уби парламента, следващият ще е смайващо по-различен

Карбовски: Това е краят на Третата Българска Държава

"Айриш таймс": Мощни олигархични групировки са превзели България

Поетът Николай Милчев: Игра на криеница - това е жалкият политически живот на България

"Кралете" на ГЕРБ - крадене безкрай! >> Шефовете на КРС си раздали петцифрени бонуси насред корона-кризата

Владимир Береану: Тази система, изградена от Борисов, е по-страшна и от комунизма

Арман Бабикян: Борисов не подава оставка, защото иска да приключи сделките, които вече е договорил

 

 


133345