Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Социолог: Ще има про...
Социолог: Ще има протест до финала

Социолог: Ще има протест до финалаПри последните социологически проучвания мнозинството от хората беше на мнение, че не трябва да има предсрочни избори и оставка. Усещаше се, че хората са недоволни, но не се очакваше това да се случи, каза в предаването "Лице в лице" по БТВ социологът Евелина Славкова по повод продължаващите протести с искане за оставка на правителството и главния прокурор.

Кабинетът "Борисов" 3 от самото начало е белязан със скандали, така че съвсем естествено е да се разгори огън. Акцията на "Да, България" в "Росенец" и влизането в президентството провокираха хората да излязат, добави тя.

Този протест е малко по-различен от протеста през 2013 година. Това, което виждаме като лица на протеста, са предимно млади хора, виждаме един нов тип лица. Те искат да конструират нов разказ с политиците, отбеляза Славкова.

Протестът определено ще продължи, ще го наблюдаваме и през август. Възможността този протест да продължи през есента е голяма. Заради кризата тогава може да има и хора със социални искания и това може да превърне протеста в много по-голям, коментира социологът.

Протестиращите не трябва да правят грешка да казват, че те са умните, а да имат социални послания, която да привлекат още хора, посочи тя.

От днешна дата се вижда, че ще има протест до финала. Виждали сме Борисов да подава оставка, и то много бързо. Днес виждаме един нов Борисов, решен да остане, но да видим какво ще се случи, каза още Евелина Славкова. 

 

 

Източник: https://novini.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Ден 23: Хиляди отново на антиправителствен протест, българският химн огласи Орлов мост

Напрежение на Орлов мост след провокации и медийни включвания

Протестиращи във Фейсбук: Да, блокадите ни пречат! Но кое е по-важно – блокада на Орлов мост или блокада на... държавата?

„ЛАГЕР НА СВОБОДАТА“! ДО ОСТАВКА!!! Общонационален Митинг! София, сряда, 10 ч. пред МС! МУТРИ - ВЪН!

Протестът блокира Орлов мост и сервира свински уши пред МС

Протестът блокира седем ключови точки в центъра на София

Държава в ремонт

Бабикян и Хаджигенов: След падането на Борисов ще преместим протеста в съдебната палата за Гешев

 

 


132173