Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / София има 230 млн. л...
София има 230 млн. лв. дефицит в бюджета и сериозна задлъжнялост от близо 100% спрямо приходите.

София има 230 млн. лв. дефицит в бюджета и сериозна задлъжнялост от близо 100% спрямо приходите.София има огромен дефицит в бюджета за тази година в размер на 230 млн. лева и сериозна задлъжнялост от близо 100% спрямо приходите.

Това каза пред БНР финансовият експерт и бивш заместник-министър на финансите Любомир Дацов в коментар на обещаното от финансовия министър Владислав Горанов, че до края на октомври макрорамката на бюджета за 2020 година ще бъде готова.

 

"В България управляваме традиционно добре макроикономически бюджета, но от гледна точка на ефикасност винаги е имало какво да се желае. Има много разходи, които никога не биват изпълнявани, като капиталовите, например, с които много се спекулира.", коментира Дацов.

 

Според финансовия експерт в бюджета на страната за следващата година трябва да се видят буфери, които да адресират евентуално несигурността, която се очертава в икономиката през следващите години.

 

Дацов прогнозира, че следващата година ще бъде силно рискова заради сътресенията в световната икономика.

„Германия силно забави икономическата си активност. Въпреки че България все още се плъзга по повърхността, няма как това нещо да не ни се отрази, ако кризата се развие при основните ни търговски партньори“, каза още икономистът.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://frognews.bg/

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

10 години стигат..., г-жо Фандъкова!

Софиянци платиха три пъти за ограничителите на “Графа”, сега е ред на Фандъкова

Бюджетна разсипия: Още ремонти в центъра на София официално приключиха некачествено

Ще бъде ли Фандъкова новото жертвено агне на ГЕРБ?


114110