Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / София не се поддава ...
София не се поддава на Задава се обединение срещу статуквото и "ЗА" промяна" title="София не се поддава на "десни" внушения от провалени политици и купени ромски гласове
Задава се обединение срещу статуквото и "ЗА" промяна" />

София не се поддава на "десни" внушения от провалени политици и купени ромски гласове
Задава се обединение срещу статуквото и "ЗА" промянаКоментар на Правда Великова

Информационен сайт "ДНЕС"


Понякога хората, водени от ужким добри намерения, могат да подведат, тези, които далеч нямат такива. "Демократична България" останаха трети на първи тур на местните избори в София. Четвърти е Борис Бонев от Гражданското движение "Спаси София". Важното в случая – електоратът на двамата кандидати, които предлагат промяна в своите програми, трябва да се обедини срещу статуквото и в името на промяната модела на управление.

Излишно е да се чертаят схеми за невъзможни резултати, обединения и размествания, които само могат да разфокусират избирателите. В тази връзка посланието, което отправи евродепутатът от "Демократична България" Радан Кънев, може да се изтълкува крайно погрешно от редица гласоподаватели. Да, той както всеки гражданин има право на позиция. В случая след като арх. Борислав Игнатов от демократичното обединение не е успял да стигне до втори тур, Кънев има право да симпатизира на друг, близък до неговите убеждения, в случая явно става въпрос за Бонев. НО! Има едно огромно "но", Бонев не е успял да събере гласове, които да му гарантират участие в балотажа. Съответно трябва се обединят усилия срещу статуквото, наложено вече 14 години от ГЕРБ. Градската десница винаги се е борила именно срещу това. В случая, всякакви други тези и схеми са само интерпретации несъобразени с реалността и правото. А Радан е юрист...

Image result for Радан Кънев: Извинявам се за

Радан Кънев: Извинявам се за "байх*й"! Съжалявам за израза, но не и за смисъла


Евродепутатът от "Демократична България" с идеалистичния си... или пък предначертано нарочен подход, апелира да се откаже от балотажа (?!), в полза на Бонев, гражданският кандидат Мая Манолова, която има реалните шансове да спечели срещу кандидатката на ГЕРБ Йорданка Фандъкова. При условие, че тя се оттегли, Кънев подканя и третият след нея – Игнатов да направи същото, за да се даде шанс на Борис Бонев да победи Фандъкова...?!

 

Тази сложна и меко казано нелепа схема очевидно няма да донесе желания резултат, а предлагайки я Радан Кънев, без да иска... или пък така му е внушено, агитира в полза на ГЕРБ. Той сякаш казва: "Манолова и Игнатов не са достойни противници, не са алтернатива на Фандъкова и ГЕРБ. Нека се оттеглят." Бутафорно. Да не говорим колко е недемократично.

Така не се бори, не се рути закостеняла и корумпирана система, крепяща се на десетки, стотици хиляди купени гласове, най-вече цигански! Така не се побеждава противник, какъвто е ГЕРБ, вкопан от 20 години в управлението, и който с хиляди подмолни методи си служи, за да вплете в мрежите си нацията, гласоподаватели и партии, водени иначе от безкористни идеи.

Истината е една.

Ако искаме промяна, ако искаме ново, различно начало, смяна на системата, промяна в модела на управление, а не само да мърморим трябва да ги търсим заедно. Единни в битката за свобода и справедливост! Червени, сини, гласуващи и негласуващи... Без страх и без омраза.

Затова ни трябва ни обединение, което се простира отвъд наглед примамливите думи на Бойко Борисов и Фандъкова за това кои са десни и кои леви ,колко добър е животът и колко много е направено за нас..., защото фактът си е факт: България ГЕРБ вече не го иска. Упадъкът е налице. Въпрос на време е. А Радан & сие там в Брюксел да си стоят... и акъл нека да не дават. Прегръдката им с ГЕРБ отпреди години ни стига.

Bulgarien GERB

Bulgarien Radan Kunev und Boyko Borissov

Image result for радан кънев и бойко борисов прегърнати

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА: 

Радан Кънев постави условие на Борисов, за да определи избора си в неделя

Реформата на реформаторите

Кънев: Нашата програма са реформите, а тяхната - порциите

Как Радан Кънев нарича Бойко Борисов? | Шоуто на Слави

Радан Кънев предпочел фитнеса пред Бойко Борисов

Андрей Райчев: Бойко Борисов се готви за война с Радан Кънев

В отговор на Радан Кънев: Бойко Борисов: Управлението е стабилно, всичко е спокойно, няма проблем

Радан Кънев: Може да се наложи предоговаряне на коалицията

 

 


115846