Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Софиянци платиха три...
Софиянци платиха три пъти за ограничителите на “Графа”, сега е ред на Фандъкова

Софиянци платиха три пъти за ограничителите на “Графа”, сега е ред на ФандъковаКметът да извади от собствения си джоб тези 53 000 лева, категоричен е столичният общински съветник и председател на партия МИР инж. Симеон Славчев

"Време е някой най-накрая да поеме отговорност за ремонтите в София. Предлагам Йорданка Фандъкова лично от собствения си джоб да плати тези 53 хил. лв. за поставянето на новите колчета на ул. "Граф Игнатиев". Това призова днес столичният общински съветник и председател на партия МИР инж. Симеон Славчев в личния си профил във Фейсбук. Коментарът на инж. Славчев идва по повод информацията, че прословутите "перки на акули" са демонтирани от "Графа" и на тяхно място са поставени нови ограничители.

В мнението си Славчев е категоричен, че поставянето на "перките" е било груба грешка от страна на ръководството на общината, която освен много средства, платени от софиянци, е струвала буквално и доста травми на гражданите на София. Според него никъде в света не съществува практика на споделено трасе, където се движат трамваи и пешеходци, да се монтират такива перки.

Инж. Славчев отбелязва, че поставянето на ограничителите е струвало на столичани сума, която са платили три пъти – веднъж с монтирането и демонтирането на перките и още веднъж за новите ограничители. 

"Цената на едно чугунено колче е 88 лв. без ДДС или общо около 53 хил. лв.", изчислява общинският съветник и призовава кметът лично да плати от джоба си парите за поредната "проба-грешка" на столичния "Граф Игнатиев".

Именно инж. Симеон Славчев и "Политическа група" 5 в Столичния общински съвет бяха първите, които поискаха оставката на бившия заместник-кмет по транспорта в Столичната община Евгени Крусев за ремонта на "Граф Игнатиев", но тогава Йорданка Фандъкова не я прие.

След повдигнатите обвинения на прокуратурата срещу Крусев кметът сама поиска и взе оставката му и обяви, че лично ще отговаря за ремонта на емблематичната улица.

 

Източник:https://m.fakti.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

След месеци лъжи.... и некадърност! >> Днес най-накрая махат перките от "Графа"

Мъжът изкъртил "перките" на "Графа": Някой трябваше да събуди обществото

Провал Фандъкова, провал! >> Защо Столичната община цяло лято не успя да смени "перките" по ул. "Граф Игнатиев"

Няма фъндък за... Фандъкова!

Резилът няма край...! >> Магистрални ограничители вместо "перки" и колчета-пешки по "Графа"

Фандъкова - една неуспяла русалка

Ура! За кметицата! >> Лоши ремонти доведоха до санкция от 1.5 млн. лв. за София

Нов и опасен пример колко е "хубаво" след ремонта на "Граф Игнатиев" (СНИМКА)


111194