Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Спасител: Вече 9 год...
Спасител: Вече 9 години от акцията в ”Духлата”, но нищо не се е променило към по-добро

Спасител: Вече 9 години от акцията в ”Духлата”, но нищо не се е променило към по-доброКато знак от съдбата, точно в този момент сме изправени пред нова спасителна операция - този път касаеща водоподаването към повече от 100 000 човека в гр. Перник. Отново сме готови да посрещнем това предизвикателство с готово решение и авариен план за ефективни действия, но всяка секунда в която не действаме - рискуваме.

Каква е равносметката за тези 9 години? Нищо не се е променило към по-добро, дори напротив. Обещаната реформа в спасителните служби и отряди не стигна до никъде. Всичко е наопаки. Бедствията идват едно след друго и това което като експерт мога да кажа е, че липсва компетентност, навсякъде присъства политизиране и прикриване на истинските виновници за тези кризи. Тъжно е, че от това страдат обикновените хора и граждани - "решенията" на един неспособен министър костват спокойствието на хиляди хора.

Ние като граждани и специалисти може да намерим решение във всяка невъзможна ситуация. Нужни са знания, опит и активни действия. Единствено заедно може да се изправим пред лицето на бедствието. По време на бедствие всички сме едно, независимо от нищо.

 

Пещернякът и спасител Атанас Русев, Фейсбук.

Atanas Rusev
преди 2 часа

Днес се навършват 9 години от най-сериозната спасителна акция в пещери у нас - акцията на Духлата. Бях ръководител на тази спасителна операция и искам да изкажа своята искрена благодарност към всички, които помогнаха.

Като знак от съдбата, точно в този момент сме изправени пред нова спасителна операция - този път касаеща водоподаването към повече от 100 000 човека в гр. Перник. Отново сме готови да посрещнем това предизвикателство с готово решение и авариен план за ефективни...

Вижте повече
BTVNOVINITE.BG
 
Все още няма връзка с пещерняците, които се намират във воден капан под земята
 
 
77
4
19

Източник: https://frognews.bg/


118125