Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Спихнат Борисов: Под...
Спихнат Борисов: Подготвям се за пускането на кормилото на ГЕРБ

Спихнат Борисов: Подготвям се за пускането на кормилото на ГЕРБНяма спомен от първата си среща с Мария Неделчева. Дойде една плеада млади хора от Франция и после започнах да работя с тях. Сред тях бе и Мария Неделчева. За мен тя си остава Неделчева, а не Габриел. Така съм я изпратил в Брюксел. Това заяви в предаването „Тази сутрин” премиерът Бойко Борисов, който се появи в студиото заедно с Мария Габриел, водач на листата на ГЕРБ.

Така той потвърди твърдението на президента Радев, че води предизборна кампания.

 

По отношение на скандалите около ГЕРБ премиерът заяви: "В учебника на КГБ пише, че най-добрият начин да унищожиш човек е да избереш няколко истини, които да ги комбинираш. После се оказа, че няма Костинборд. Разчитат, че със злоба и жлъч ще разклатят партията".

 

"Злоупотреби има навсякъде, важно е в България да не е така", посочи събеседничката на Борисов Мария Габриел.

 

Видяхте какво се случва в Австрия, където е устойчива демокрация. Никоя държава не е успяла да преодолее стремежа да иска повече. Ние също подадохме оставки като австрийското правителство, допълни я Борисов.

 

Той заяви, че трябва да има европейски прокурор, за да се спре корупцията. По думите му той и неговата партия са инициатор за избора на всеобщ прокурор.

 

Премиерът разкритикува консултациите при президента. "Той се бърка в работата на съдебната власт. Аз всяка сряда събирам главния прокурор и службите. Влизат заедно и излизат заедно. Отчитат какво са направили и какво предстои. Това е моя работа, а не на президента”.

 

 „БСП и Радев са едно и също. Държавният глава само критикува. Звучи смешно като казва, че е равно отдалечен”, посочва Борисов.

 

На въпрос дали къщата в Барселона е негова, той отговори: „Показват в Барселона къщата на Сашо Чаушев и пишат, че е моя. В Банкя живея и там ще умра. Нямам бизнес с мой братовчед. С единия братовчед не съм се виждал 40 г., с другите от съседните къщи не си говорехме 30 г., сега като се видим си махаме. Единият съм го бил 2 пъти. Ние не си говорим, та камо ли общ бизнес да имаме”.

 

Не трябваше да влизаме в ЕС преди да сме реформирали съдебната система. Надявам се юли да финишираме с нов мониторингов доклад. Има една държава, която е егоист и страхът, че се справяме с бежанците е голям. Затова се бави приемането ни в Шенген, смята министър-председателят.

 

Подготвям се за ГЕРБ без Борисов. Вече съм на 60. Кой казва, че Цветанов иска да ми вземе партията?! Посочете  ги. Това са анализатори от опозицията. Виждам вече мои наследници. Цветанов е свършил много за партията, има знания и качества, но няма той да е мой наследник, заяви в заключение премиерът.

 

Източник: https://frognews.bg/novini/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Оправдания за бъдещия провал! >> Борисов очаква компромат по учебника на КГБ за евровота

Предчувствие за провал! >> Борисов предупреди: В четвъртък и петък готвят нов Костинбрад! При комунистите няма справедливост!

На гърба на народа си правят кампанията, за сметка на народа излиза управлението им! (ОБНОВЕН)

ВИЖТЕ ТУК >> Последни разкрития за всички скандали и афери в страната! (ОБНОВЯВА СЕ)

 

 

 


99957