Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Списъкът на Гешев не...
Списъкът на Гешев не е списъкът на Шиндлер. Отвличат ни вниманието

Списъкът на Гешев не е списъкът на Шиндлер. Отвличат ни вниманиетоСъс сигурност списъкът с имена и цифри, пуснат до медиите от прокуратурата ще събуди интерес. Познати имена и милиони записани срещу тях. Най-вероятно са предполагаемите активи на въпросните личности. При това сметките са отпреди години, защото част от хората отдавна не са между живите.

Разбира се, че прокуратурата цели нещо с пускането на любопитната бележка, залепена на някаква снимка и писана от единия от братята Бобокови.

Едно от първите предположения е, че главният прокурор цели чрез въпросната загадка да отвлече общественото внимание от неприятни за властта теми. Например:

- Разкритията на бизнесмена Васил Божков.

- Забъркването на министър Горанов в неща, които са меко казано незаконни.

- Съмнителната идея да се създава Държавна петролна компания.

- Безпочвени обвинения и арести, дело на прокуратурата.

- Нежеланието на прокуртурата да се заеме с приближените до властта олигарси.

- Неприятните въпросителни около случая с 360-те кг кокаин в Студентски град.

- Изчезналите над 800 млн лева от митниците по „китайското карго“.

Появата на един такъв списък е параван за прикриване на нещо много по-голямо. Например кой управлява всъщност държавата и каква е ролята на прокуратурата в това?

Сещам се за един друг списък, за който се мълчи упорито. Защо държавното обвинение не публикува министрите, политиците, олигарсите, висшите магистрати (прокурори) и масони, с които е контактувал и уреждал съдебни дела офицера от НСО Борис Иванов - същият, който ръководел група за поръчкови убийства, както твърди обвинението? Лично говорителката на Гешев – Сийка Милева увери, че се знаят имената на въпросните хора. Този списък публикувайте. Или списъка на спестените от шефа на КПКОНПИ имена на политици в отчетния му доклад? И списъка на офшорките, който предишнит главен прокурор поръча миналата година и после настъпи тишина.

Ако главният прокурор наистина иска да привлече цялото ни внимание и спечели доверието ни, нека се престраши и влезе в х-л „Берлин“, откъдето да извади папките с компромати за висшия политически клир…

Списъкът на Гешев не е списъкът на Шиндлер. Сравнението изглежда нелепо, но само на пръв поглед. Амбициите на главния прокурор са да е герой – като Шиндлер например, - който въпреки лошите, спасява не просто 1000 евреи, а цялата държава и гражданите от престъпността и корупцията. Нищо по-малко.

 

Огнян Стефанов, frognews.bg

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Вижте бележката с имената и сумите, сред тях са Г. Георгов и други известни личности

Божков изплува и зад ареста на зам.-министъра и Бобокови

Красимир Живков и братя Бобокови - вече с обвинения

Зам.-екоминистърът оказвал натиск за боклука в полза на фирми

Акция и в офиси и къщи на братя Бобокови, разследват се сделки с отпадъци (Видео)


126993