Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Средният пръст на вл...
Средният пръст на властта >> Сидеров за Артекс: Какво да правиш, човек се изкушава

Средният пръст на властта >> Сидеров за Артекс: Какво да правиш, човек се изкушаваПатриотите може да се явят заедно на евровота

Волен Сидеров коментира оставките в ГЕРБ, които последваха след скандала с продажбата на изгодни имоти от фирма "Артекс" на Цветан Цветанов, Вежди Рашидов, Цецка Цачева и кумицата на Цветанов, която е зам.-министър. Според него Цветанов не е министър, че да подава оставка, но със сигурност ще има размествания за него, предаде "Фокус".

"Нека се види всеки един случай. Цветанов е другата основна фигура в ГЕРБ, нито тази заместник-министърка е известна. Вероятно Борисов ще поговори и с нея. За Рашидов е съвсем друг случай. Той има парите да си купи и къща, и апартамент. Там не можем да говорим, че политиката му дава някакви привилегии. Цветанов съм сигурен, че ще има също разговор с премиера. Малко се митологизира личността и значението на г-н Цветанов, като едва ли не машината за избори, без която ще рухне. Не мисля, че е така. ГЕРБ ще направят изборите и дори той да не е председател на предизборния щаб", коментира Сидеров.

Той смята, че сделките за апартаментите са законни, но въпросът дали са морални не е съвсем ясен, тъй като те са купени на преференциални цени, които повечето българи не могат да си позволят.

"Основният проблем е, че в България започва да има едно разделение между хората, между политическа класа
и българи, които живеят зле. Това е вече основният въпрос. Много пъти съм казвал, включително на моите колеги в Тройната коалиция: „Не се самозабравяйте, властта не е тояга, а отговорност“. Какво да правиш, човек се изкушава. Ние сме слаби същества“, философски заключва политикът.

Относно предстоящите евроизбори, лидерът на "Атака" заяви, че патриотите може и да се явят заедно, ако Ангел Джамбазки бъде избран да води евролистата.

 „Готов съм на отстъпки и компромиси лично като лидер на партия „Атака“. Вече решението зависи от третия ни партньор. Надяваме се разумът да надделее. Лично нямам претенции за участие в листи“, обясни той.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://offnews.bg/obshtestvo/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Жертвата на една Цецка не стига! Цветанов & Борисов пазят властта!

Цецка Цачева подава оставка заради евтиния апартамент

Борисов прие оставката на Цецка Цачева

Бай Бойко, комунистите тьи не са по-добри от комунистите им

Вижте как Цветанов се гъне пред въпросите на Бенатова за тузарския имот

Никой друг не е убеден! >> Борисов: Убеден съм, че ГЕРБ не са подкрепили закон в полза на „Артекс” 


93905