Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Сръбски политици ско...
Сръбски политици скочиха на бой на изборите за Национални съвети на малцинствата

Сръбски политици скочиха на бой на изборите за Национални съвети на малцинстватаБез големи нарушения протече вчерашният изборен ден в Сърбия, в която малко над половин милион граждани, представители на 22 малцинствени общности, избираха свои представители в Националните си съвети

Срокът за публикуването на резултатите от изборите и на окончателната листа е 96 часа, тоест до 8 ноември в 20 часа

Изборите за членове на Националните съвети на малцинствата, включително на българското, се състояха в 926 избирателни секции.

Регистриран бе инцидент в град Вране, където председателят на организацията на Народната партия Джордже Ристич и съветникът от същата партия Драган Павлович без никакъв повод обиждали и провокирали председателя и членовете на избирателната комисия, физически нападнали и пребили председателя на избирателната комисия Божидар Попович, предаде още Танюг.

Двамата членове на партията на Вук Йеремич нападнали председателя и членовете на избирателната комисия, наричайки ги цигани и българи. Попович е с наранена ръка и нос и от силните удари има синини по лицето.

Градската управа във Вране най-остро осъжда инцидента, който противоречи на европейските ценности, към които всички се стремим, се казвав съобщение на Градската управа и се призовават държавните органи да реагират и вземат всички необходими мерки с цел да бъдат наказани извършителите на този позорен акт.

 

Източник: https://www.24chasa.bg/
 

80578