Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Стартира Национална ...
Стартира Национална кампания

Стартира Национална кампания "Да отстояваме правата си!" с приемна в ПловдивСтартира Националната кампания "Да отстояваме правата си!", по инициатива на Гражданско движение "ДНЕС" и Комисия за регулиране на съобщенията / КРС/.

Във връзка с многобройните жалби на граждани за нарушения, от страна на мобилните оператори, се организират поредица от мобилни приемни като първата такава бе в Пловдив. Приемното време бе между 14.00 ч. и 16.30 ч., в зала, предоставена от Общината.

На въпросите на гражданите отговаряха Веселин Ковачев (главен експерт, юрисконсулт на КРС), инж. Дженю Дженев (представител на Главна дирекция “Контрол на съобщенията”), Анжелика Цокова (член на КС на " ДНЕС") и доброволци-юристи към движението - Тодор Аврамов, Любомир Ловчев, Надежда Кръстева и Светлин Георгиев.

Имаше засилен интерес от страна на гражданите и бяха организирани два работни екипа, които да извършват консултациите с тях.

Ясно проличаха основните проблеми, които мъчат потребителите на мобилни услуги у нас, а именно:

-       Затрудняване преносимостта на номера към други мрежи;

-       Масови откази за прекратяване договорите на клиенти, автоматично подновяване на срочните договори;

-       Надписани сметки;

-       Некоректно поднасяне на информация при сключване на договори.

Следващата спирка на мобилната приемна на „ДНЕС” и КРС ще бъде в Смолян на 1 юни, петък (днес), от 11.00 до 13.00 ч - в сградата на общината. 

 

Информация за инициативата


1251