Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Страх, паника и лъжи...
Страх, паника и лъжи на килограм в ГЕРБ преди очакваната победа на Мая Манолова. ВИЖТЕ >>

Страх, паника и лъжи на килограм в ГЕРБ преди очакваната победа на Мая Манолова. ВИЖТЕ >>Една от основните тези на кандидатите на ГЕРБ в София бе, че гражданският кандидат-кмет сипе обвинения за нападения като това над шатрата й пред НДК, за да прикрива своята некомпетентност

Зад Мая Манолова стои задкулисието и екипа на Орешарски, заяви на специално свикана пресконференция Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет и трети в листата на ГЕРБ за общински съветници.

Проявата бе в отговор на последните публични изяви на Манолова.

 

Герджиков застана пред медиите заедно с Малина Едрева, която в момента е шеф на съветниците от ГЕРБ в столицата и четвърта в листата.

Двамата обвиниха гражданския кандидат за кмет на София Мая Манолова в некомпетентност. Една от основните им тези бе, че Манолова сипе обвинения за нападения като това над шатрата й пред НДК, за да прикрива своята некомпетентност.

 

За първи път сме свидетили на такава кампания, която граничи с театър на абсурда, заяви Герджиков

Свидетели сме на подмяна на кампанията - вместо да сме при гражданите, ние сме принудени от Мая Манолова да се занимаваме с шатри и манипулации, обясни защо се свиква пресконференцията Малина Едрева.

И продължи: "Какъв модел ще променя Мая Манолова?! Та тя е човек на задкулисието, свикнал да мисли в схеми, участвала в схеми, уплашена от това, че трябва да представи екип, да представи финансирането си, да излезе на светло! Тя си измисля провокации, това е нейната тактика! Ние няма да допуснем като политическа партия да бъдем включени в поредния сценарий на задкулисието!"

 

След това Едрева подаде щафетата на Герджиков, който бе видимо гневен от последните изяви на Манолова.

"Малко е да кажем, че сме ядосани! Ние сме участвали в много кампании, много кампании сме водили, но аз за първи път виждам подобен театър на абсурда", започна Герджиков.

 

И направи по собствените му думи политологичен анализ на ситуацията.

 

"Ние сме свидетели на три кампании, които води Манолова.

Първата е тази, която се обявява за позитивна. Но повтарянето на тази дума едва ли е достатъчно, за да направи тази кампания такава. Внимателният поглед открива много бели петна - липса на екип, липса на идеи за развитието на града, липса на познания и компетентност за това как се управлява един голям град. Именно тези дефицити поражда нуждата да се водят останалите две кампании", каза Елен Герджиков.

 

"Втората кампания, която наблюдаваме от страна на г-жа Манолова, е кампания на фалшивите новини. Изпълнена с неверни твърдения, поднесени по драматичен начин. Ще цитирам само част от тях. Заравянето на РДФ-горивото? Няма такова нещо!"

 

И изброи тезите на Манолова като ги обори:

"Лошата задлъжнялост на общината? Не, общината е с най-висок кредитен рейтинг и с изключително нисък процент на плащане по кредитите спрямо приходите си.

Поръчката за почистване? На всички вече стана ясно, че тази поръчка няма да приключи преди изборите и че следващият кмет ще одобрява протоколите или няма да ги одобри и ще подписва договорите.

Домът за социални услуги в Драгалевци? Всички разбрахте за какво става въпрос.

Училището, пак в Драгалевци? Ами, не, не става въпрос за ремонт, не става въпрос за забавяне, става въпрос за строеж!

Твърде много са тези фалшиви новини, всеки ден ги чуваме, за да ги отдадем само на наивност и некомпетентност!", каза още шефът на СОС.

 

И продължи: "Третата кампания е тип "аз съм жертва". Лично на мен много ми напомня онова от преди няколко години - "Страхуват ли ви ГЕРБ?"

Г-жа Манолова в момента се обявява за преследвана и репресирана. Също няколко примера: причакване пред фризьорски салон, натиск над Армен Назарян, натиск над медицинската сестра, която прочем напусна щаба й, ПТП-то с нейния автомобил, докато обявява, че пътува с градския транспорт. Очевидно, ние сме виновни и за това ПТП.

Нарязаната шатра, облепените коли - докъде ще стигне тази кампания? Да не би следващото твърдение да бъде, че ние сме нарязали шатрата, за да влезем вътре, да откраднем рекламните материали и да облепим колите?! Или пък още по-абсурдното, че сме напечатали нейни рекламни материали, за да облепим колите?! Това с печатницата вече сме го гледали!", изброи примерите ядосаният Герджиков.

 

"Стига толкова, казваме ние! Не може тази кампания да се води по този начин и да се обявява за позитивна! Това са манипулации, това е подмяна на дневния ред, това е бягство от темите, които интересуват града и гражданте му! Нищо друго! Това вече не е политика, това е безкрупулна борба за власт!", заяви накрая председателят на СОС.

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: http://epicenter.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Мая Манолова: Гордея се, че гражданската енергия зарази цяла София

Мая Манолова: Да спрем кражбите от бюджета и да подкрепим хората с увреждания!

Фурията Манолова се задава... и нищо няма да я спре!

И по доверие Манолова води пред Фандъкова сред столичани

Мая остава фаворит в битката за кмет на София!

ПРОМЯНАТА ИДВА! >> Мая Манолова отново води пред Йорданка Фандъкова

 

 


114240