Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Страхливото мълчание...
Страхливото мълчание на политиците и медиите... За статуквото, очакванията на хората и възхода на Слави Трифонов

Страхливото мълчание на политиците и медиите... За статуквото, очакванията на хората и възхода на Слави ТрифоновВ разгара на лятото дойдоха и първите шокиращи резултати на една от най-големите световни социологически агенции в света - TNS opinion. Те сякаш затвориха устите на политиците и медиите, които до този момент се биеха по гърдите, че здраво държат властта в ръце. Оказва се обаче, че това изобщо не е така. Факт е, че изследванията сочат ясно и категорично едно - рязък упадък на държавата във всичките й направления и пълното отчаяние на хората. Категорично желание за промяна. Тук и сега! Доверието към управляващите пада с главоломна скорост. Скоро ГЕРБ ще последва съдбата на СДС - мижава партия в дясно без никакви функции.

Млади, стари, мъже и жени търсят пълна и категорична промяна на статуквото. Те не искат да бягат от родината, а да успеят у нас, да намерят своето място под слънцето и да започнат своята собствена революция. В България! Народът не одобрява куцото управление на Борисов и неговите министри, които ежедневно бълват гаф след гаф. Нереформирана съдебна система, ширеща се корупция, увеличаваща се престъпност... страната ни затъва с всеки изминал ден. Народът търси изход. Хората са готови да покажат червен картон на Борисов и да му намерят достоен заместник.
Очевидно очакванията към Слави Трифонов за референдума, в който се включиха над 700 000 човека и липсата на алтернатива са огромно предизвикателство, което той без съмнение трябва да поеме. Въпросът обаче е защо, когато отвън някой ясно ни показва действителността ние мълчим? На пръсти се брояха медиите, които отразиха изследването на TNS opinion. Нито послушните журналисти на Пеевски, нито тези на Прокопиев се осмелиха да излязат от топлото си и уютно кресло и да разчупят статуквото. От какво ги е страх? От промяната? Явно е, че тя идва и то с все сила. Този път промяната ще е мащабна, силна и всепоглъщаща. Колкото и страхливо, и малодушно да се държат и медиите, и политиците у нас, обществото усеща как пластовете вече се раздвижиха и е необходима само една лека приливна вълна, за да се отприщи морето на общественото недоволство и да залее онези, които удобно мълчат и се скатават.
Със своето проучване TNS opinion постави само началото. Социологическата агенция, която години наред изследва обществените нагласи на политици по цял свят показа, на българите пътя, по който трябва да вървят. Въпросът обаче е, до къде ще стигнат... Президентските избори са само началото.

dnes-bg.org

 

Виж статиите: 

Мълчанието за изследването на TNS opinion е краят на свободното слово

Слави Трифонов: TNS opinion засрами българските социолози

 

Виж предишни коментари на "ДНЕС" по темата: 

„ДНЕС” - основен партньор на подписката за референдум на „Шоуто на Слави”

ДА СЕ ОБЗАЛОЖИМ ЛИ? > ГЕРБ крие до последно кандидат-президента

Има ли надежда за младите в България, или интересът на властта е да ги няма в родината?

Проправителствените шамани пак ни пробутват загоряла манджа

Референдумът не противоречи на Конституцията

ПОЗОР И ГАВРА С ГЛАСОВЕТЕ НА 700 ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ!

Добър вечер, уважаеми зрители. Спите ли?

***

Виж и други статии по темата:

Смазваща Радева: ГЕРБ са сринати, Борисов го знае и се страхува

Не стреляйте по референдума!

 

 

 


16409