Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Теменужка Петкова по...
Теменужка Петкова подаде оставка

Теменужка Петкова подаде оставкаМинистърът на енергетиката Теменужка Петкова току-що обяви пред журналисти в парламента, че подава оставка. Причината - съмненията около сделката за ЧЕЗ и желанието й да изчисти името си.

"Това, което смятам, при най-малкото съмнение за някакви проблеми или някакви влияния, въздействия, че достойната постъпка е човек да си подаде оставката. Разговарях с премиера и ще депозирам своята оставка. Той ще вземе решение какво да направи", каза Петкова.

Преди време, когато стана ясно, че не особено голямата пазарджишка фирма "Инерком" със собственик Гинка Върбакова е фаворит за закупуването на ЧЕЗ, "Капитал" писа, че Теменужка Петкова й е кума. Тогава от министерството й отговориха, че Петкова познава Върбакова, но не й е кума.

Вчера надзорният съвет на ЧЕЗ взе решение да продаде бизнеса си в България на "Инерком". Днес депутати и министри изразиха безспокойство от сделката.

"Оставката на министър Теменужка Петкова е прибързана. От вас научавам за нея." Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов пред журналисти в парламента.

От екипа на Петкова казаха, че един от мотивите за подадената оставка е, че тя не е искала да се намесва името на премиера, и оттук нататък въпросът за приемането на оставката е решение на министър-председателя.            


Източник: https://www.24chasa.bg/


53527